Benefiční večer projektu Lidé ve stínu

Benefiční večer projektu Lidé ve stínu

Adresa:

Praha 1, Dlouhá

Termín: 13.12.2011

13prosinec čtvrtek 01:00

Žánr: koncertypopundergroundfilm


Občanské sdružení Undermusic Production, o.s. připravuje na polovinu prosince první benefiční večer věnovaný projektu Lidé ve stínu, který se snaží mapovat osudy postižených umělců. Akce proběhne v klubovně 2. patro a doprovázena bude celou řadou vystoupení a zejména premiérovou projekcí prvního ze série dokumentů – tentokrát o Máriovi Bihárim. Vystupující: Mário Bihári, Bejlí, Poletíme?, Zrní O projektu Lidé ve stínu Filmový projekt Lidé ve stínu je základním projektem nezávislého sdružení filmařů Undermusic Production, o.s.

Prvním umělcem, který má takto šanci vystoupit ze stínu současného kulturního dění, je hudebník Mario Bihári. Slepý zpěvák, akordeonista a klavírista romského původu byl členem kapely Koa, jež doprovázela zpěvačku Zuzanu Navarovou. Skupina krátce po její smrti zanikla. Dokument o Mario Bihárim bude slavnostně uveden v rámci benefičního večera 13. prosince 2011 v klubovně 2. patro v Dlouhé ulici v Praze. Projekt velice oslovil zpěvačku Martu Kubišovou, která se mu rozhodla poskytnout záštitu.

Co ji k tomu vedlo? „Nad projektem o.s. Lidé ve stínu ráda přebírám záštitu, protože se mi projekt velice zamlouvá a jsem přesvědčená, že obohatí současnou uměleckou scénu a mediálně podpoří dosud veřejnosti utajené životní příběhy a díla kolegů žijících mezi námi, avšak zatím ´ve stínu´,“ vyjádřila se populární zpěvačka. Program večera Rádi bychom vás pozvali na večer, kde bude slavnostně uvedena premiéra dokumentu o slepém romském hudebníkovi Mário Bihárim.

Výtěžek z celé akce bude využit pro natáčení druhého dokumentu, jehož hlavními představitelkami se stanou zrakově postižené zpěvačky vystupující pod názvem trio Makabara. Jejich umění již ocenila dokonce i hudební kritika v zámoří, na vydání prvního alba Makabary se však ještě čeká. Po hudební stránce se dočkáme vystoupení Mária Bihári nejprve v samostatném recitálu, následně i společně s kapelou Bejlí. Projekt přijede z Brna podpořit skupina Poletíme?. Hudební část večera doplní kladenská skupina Zrní.

Své obrazy a další díla zde představí v rámci prodejní výstavy také výtvarnice a ilustrátorka Lucie Mrhálková a její přátelé. Výtěžek z prodaných obrazů bude též věnován na výrobu dokumentu. Partneři projektu: LIVE TELECOM a.s./ hlavní partner Agentura 7, s.r.o. / partner Rádio 1 / mediální partner Underground production o.s./ partner

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

20duben sobota 20:00

No Name Nocadeň v Praze

, Českomoravská 2345/17 Koncert

21duben neděle 18:30

 Fletcher v Praze

, Bubenské nábř. 306/13 Koncert

22duben pondělí 20:00

Seafret v Praze

, Vodičkova 704/36 Koncert

Ubytování v okolí akce Benefiční večer...

Tyn Yard ResidencePraha (326 metrů)

The Emblem HotelPraha (680 metrů)

ValentinskaPraha (797 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (400 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (582 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (1 122 m)