Benny Golson Quartet

Benny Golson Quartet

Adresa:

Praha 5, Janáčkovo nábřeží 2

Termín: 5.11.2019

5listopad úterý 21:00

Žánr: jazz hudba koncert praha festival

Umělci: Benny Golson


Benny Golson je opravdovou legendou, gigantem a jedním z „otců zakladatelů“ moderního jazzu. Setkáním s tímto devadesátiletým hráčem na saxofon, jako byste se dotkli skutečných kořenů této hudby a skrze něj znovu oživili vzpomínku na všechny jeho spoluhráče z dávných dob jako byli: Benny Goodman, Dizzy Gillespie, Lionel Hampton, Clifford Brown, Art Farmer, Art Blakey, John Coltrane, Red Garland, Philly Joe Jones, Red Rodney a další.

Jako hráč, aranžér, producent a skladatel se podílel obrovskou měrou na vývoji jazzu od ranných 50. let, nahrál přes 30 vlastních alb a napsal přes 300 skladeb, z nichž mnohé se natrvalo zařadily do nadčasového repertoáru jazzových kapel celého světa a staly se z nich tzv. standardy. Skladby jako Killer Joe, I Remember Clifford, Along Came Betty, Stablemates, Whisper Not, Blues March, Five Spot After Dark, Are you Real? se zařadily do zlatého fondu kompozic světového jazzu a dodnes inspirují a vybízí k improvizaci další a další generace jazzových hudebníků.

Jeho osobitý styl hry na saxofon, nádherný a plný tón a mistrovské frázování sól doprovodí špičková kapela vedená fantastickým klavíristou Antoniem Faraem, jenž se na evropské scéně pohybuje již třicet let a na svém kontě má spolupráci s osobnostmi jako Jack Dejohnette, Joe Lovano, Miroslav Vitouš, Bireli Lagrène, Chris Potter, Marcus Miller a mnoho dalších.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Hudební kluby - Praha 5 Akce v MČ Praha 5

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Benny Golson Quartet

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (738 metrů)

Restaurant a hotel NebozízekPraha (1 255 metrů)

Union Hotel PraguePraha (1 395 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (965 m)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (824 m)