Mezinárodní den koláže

Mezinárodní den koláže

Adresa:

Praha 8, Na Poříčí 52

Termín: 12.5.2019 12.6.2019

12kvě - 12čer celý den

Žánr: ostatní akceumění koláž výstava jarní výstavy praha workshop


V rámci druhého ročníku Mezinárodního dne koláže, který se koná 12. května 2019, připravilo Muzeum hlavního města Prahy výstavu a kreativní workshopy. 

Výstava předních českých umělců se uskuteční od 12. května do 12. června v přednáškovém sále v hlavní budově muzea na Florenci. Další díla stejných tvůrců budou zároveň vystavena v kavárně BAR /ÁK, která je partnerem projektu. 

Kromě toho budou mít zájemci možnost vytvořit si vlastní koláž v rámci celodenních kreativních workshopů. Účastníci workshopů 12. května a 1. června budou mít k dispozici mnoho materiálu pro vytvoření své koláže. Budou při tom mít možnost vyzkoušet si práci s prvotřídním švédským knižním papírem MUNKEN, který byl speciálně pro workshop zaslán přímo ze Švédska. Vytvořené koláže si mohou návštěvníci označit památečním razítkem a odnést s sebou.

Výstavou a workshopem vás provede lektorka muzea Jitka Kopejtková. Oba workshopy se uskuteční od 9:00 do 18:00 hod.. V jejich průběhu budou mít návštěvníci zároveň možnost promluvit si s iniciátory akce a také si prolistovat publikace věnované koláži. K dispozici bude i prodejní pult s různými produkty od triček po sešity a bloky s motivem koláže.

Mezinárodní den koláže vychází z aktivity amerického časopisu Kolaj magazine, který přišel s nápadem uspořádat každým rokem svátek koláže.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 8 Akce v MČ Praha 8

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Mezinárodní den...

Tyn Yard ResidencePraha (1 031 metrů)

Žižkovská televizní věžPraha (1 346 metrů)

The Emblem HotelPraha (1 446 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (805 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (1 292 m)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 253 m)