Zahrada první republiky

Zahrada první republiky

Termín: 1.1.2019 31.12.2020

1led - 31pro celý den

Žánr: výstavy


V letošním roce si připomínáme sté výročí vyhlášení Československého státu. V průběhu 20. a 30. let 20. století zaznamenala zahradní a krajinářská architektura dosud nevídaný rozvoj. Tehdejší zahradní architekti našli uplatnění ve všech oblastech výstavby, a to od soukromých realizací až po veřejné zakázky. S ohledem na šíři tvůrčího záběru je jejich bohaté dílo dnes považováno za neodmyslitelnou součást vývoje zahradního umění a studováno jako jeden z dokladů národní kulturní identity.

Národní zemědělské muzeum, které slaví také sté výročí svého vzniku (28. 9. 1918), proto připravilo na nádvoří muzea v Praze na Letné výstavní expozici, a to formou stylizované prvorepublikové zahrady.

Přijďte se ponořit do atmosféry zahrad té doby. Seznámíte se s typickými projevy tehdejší zahradní tvorby, která čerpala z bohatých forem květinových a růžových záhonů a z pestrého vzorníku zahradních staveb a doplňků (altánky, pergoly, zahradní lavice).

Na své si přijdou také nejmladší návštěvníci muzea. Uprostřed květinové zahrady na ně čeká historický kolotoč a houpačka.

Milovníci okrasných rostlin se mohou těšit z bohatého sortimentu pnoucích i keřových růží a vytrvalých květin. Expozice přerostla také na střechu muzea s jedinečnými pohledy na Prahu, kde je k obdivování vysazen vzorník květinových záhonů se slunečními hodinami.

Otevírací doba

Muzeum včetně vyhlídkové střechy

celoročně úterý až neděle 9.00–17.00

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 7 Akce v MČ Praha 7

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Zahrada první republiky

Tyn Yard ResidencePraha (978 metrů)

Výstaviště HolešovicePraha (1 036 metrů)

The Emblem HotelPraha (1 121 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (1 129 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (1 134 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (1 716 m)