Harold López-Nussa Trio

Harold López-Nussa Trio

Adresa:

Praha 2, Karlovo náměstí 23

Termín: 29.6.2021

29červen úterý 19:30

Žánr: koncertyhudba koncertyjazzJazz Meets World


Nussa se narodil v Havaně na Kubě, s pianem začal na konzervatoři u Manuela Saumella, pokračoval u Amadea Roldána, graduoval na Higher Institute of Arts (ISA). V mládí vystupoval jako sólista s jazzmany jako Chucho Valdés, David Sánchez, Horacio „El Negro” Hernández, Christian Scott, Stefon Harris, Bobby Carcassés, Elmer Ferrer a Alexander Brown.

Na domácí jazzové scéně si brzy udělal jméno. V roce 2007 se rozhodl, že se dále soustředí na jazz a sestavil vlastní kapelu talentovaných a uznávaných hudebníků. Společně se svými kolegy Yasserem Pinem a Ruy Adríanem Lópezem-Nussou dokáží zaujmout posluchače, s úžasným temperamentem tvoří žánrové i generační mosty. Nahrávky „Cinco Conciertos para Piano y Orquesta de Heitor Villa-lobos” (2003), „Sobre el atelier” (2007), „Canciones” (2008), „Herencia” (2009), „El país de las maravillas” (2011) a „New Day” (2013) odhalují nejen Nussovu interpretační virtuozitu a všestrannost, ale i rozsah jeho práce skladatelské a aranžérské. Album Un Día Cualquiera The Most Addedna  bylo za dva dny po vydání uvedeno na Jazz a College Radio ve Spojených státech.

V minulém roce zahrál Harold před publikem vyprodaného Kennedyho centra. Často vystupuje na významných mezinárodních festivalech, jako např. Newport, North Sea, Monterey a Detroit. Získal četná cenná národní i mezinárodní uznání, jak ve světě klasiky, tak jazzu. Jeho hudba odráží rozsah a bohatství kubánské hudby, kombinuje prvky klasické, folklórní i populární hudby s jazzovou improvizací.

"Nussa je génius ve způsobu, jakým spojuje jazz, klasické a tradiční kubánské styly." –JazzTimes

V roce 2016 se představil na Bohemia Jazz Festivalu. V roce 2019 vystoupil v rámci JMW se svým triem.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 2 Akce v MČ Praha 2

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Harold López-Nussa Trio

ValentinskaPraha (198 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (204 metrů)

The Emblem HotelPraha (319 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Karlův most Karlův most Praha 1 (312 m)
Staroměstské náměstí Staroměstské náměstí Praha 1 (456 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (713 m)