Jakub Jahn / Sweet Dreams

Jakub Jahn / Sweet Dreams

Adresa:

Praha 1, Rytířská 31

Termín: 13.3.2019 30.3.2019
Vstupné:

zdarma

13bře - 30bře celý den

Žánr: výstavyumění fotografie móda prague fashion week zdarma praha jarní výstavy


Filmový režisér a dokumentarista Jakub Jahn poprvé představí vlastní výtvarnou tvorbu na výstavě s názvem SWEET DREAMS v Galerii Českých center v Praze. Celkem zde bude k vidění 85 grafických listů, které vznikly otiskem jednotlivých „okének filmu” natočených během uplynulých ročníků Mercedes-Benz Prague Fashion Week. 

Výstavní soubor SWEET DREAMS je intimním nahlédnutím za oponu české oděvní scény. Autor Jakub Jahn dostal unikátní možnost natáčet během Mercedes-Benz Prague Fashion Week, který spolu se svým týmem dokumentoval od jeho úplných začátků v roce 2012. Během sedmi let vzniklo několik ikonických videí, která kombinací dokumentárních a stylizovaných záběrů evokují atmosféru MBPFW. Právě hrubé materiály, ze kterých původně vznikaly oficiální „video reports”, sloužily jako zdrojový materiál pro vystavený soubor.

Původní HD rozlišení záběrů se kvůli výstavě překomponovalo do čtvercového formátu a atmosféra fotografií se výrazně proměnila díky masivní postprodukci, která do obrazů přidala výrazné zrno, světelné artefakty a další “chyby”, které jsou typické pro analogovou fotografii. Divák je tak postaven na hranici několika uměleckých disciplín, organicky prostupujících se navzájem - video, fotografie a grafika se prolínají v každém z vystavených obrazů.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Jakub Jahn / Sweet Dreams

Tyn Yard ResidencePraha (324 metrů)

The Emblem HotelPraha (396 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (474 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (228 m)
Staroměstské náměstí Staroměstské náměstí Praha 1 (242 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (483 m)