Arabské noci

Arabské noci

Adresa:

Praha 1, Vodičkova 36

Termín: 21.2.2019 24.2.2019
Vstupné:

139 Kč/projekce

21úno - 24úno celý den

Žánr: ostatní akcefilm kino přehlídka blízký východ praha víkend


Přehlídka Arabské noci představí premiéry tří pozoruhodných filmů s blízkovýchodní tématikou: strhující libanonský Kafarnaum, komediální egyptský Yomeddine a francouzské drama Bojovnice slunce. 

Všechny tři filmy měly úspěšnou premiéru na festivalu v Cannes 2018, kde byly nominovány na Zlatou palmu a Kafarnaum si kromě vynikajících ohlasů odnesl i Cenu poroty.  Kafarnaum byl také čerstvě nominován na Oscara v kategorii Zahraniční film. 

Dvanáctiletý chlapec, který žaluje své rodiče za to, že ho přivedli na svět (Kafarnaum); stárnoucí nemocný muž, který se vydává na cestu, aby změnil svůj život (Yomeddine) a mladá právnička, kterou osud donutí opustit kancelář postavit se první řady bojové linie (Bojovnice slunce) – to jsou silní hrdinové filmů Arabských nocí. 

DOPROVODNÝ PROGRAM:

Debata: Film a Blízký východ

V rámci přehlídky proběhne také debata na téma „Film a Blízký východ“, která se bude konat v pátek 22. února od 16:30 v Galerii Lucerna. Debatovat budou režisér filmu Yomeddine A. B. Shawky, producentka filmu Dina Emam a další hosté. Moderátorem debaty bude ředitel společnosti Film Europe Ivan Hronec. „Současný arabský film je nastartovaný lépe než mnohé zasloužilé evropské kinematografie. Dostává se na festivaly kategorie A, produkuje a koprodukuje desítky filmů, má svoje agilní producentská a festivalová centra a navzdory veškeré formální logice a našim stereotypům – má také silné a výrazné ženy. Režisérky, producentky, herečky…  A tak se v Arabských nocích soustředíme právě na ně,“ říká Ivan Hronec.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Arabské noci

Restaurant a hotel NebozízekPraha (466 metrů)

The Golden Wheel HotelPraha (1 204 metrů)

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (1 378 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (1 168 m)
Karlův most Karlův most Praha 1 (1 289 m)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (737 m)