50 let se Čtyřlístkem

50 let se Čtyřlístkem

Adresa:

Praha 8, Na Poříčí 52

Termín: 8.5.2019 1.9.2019

8kvě - 1zář celý den

Žánr: výstavyumění děti komiks časopis čtyřlístek historie


Výstava se uskuteční u příležitosti 50. výročí vydání prvního čísla komiksu Čtyřlístek. 

Základní linie výstavy je zaměřena na dětské publikum a pracuje s interaktivními prvky. Pozve děti do světa dobrodružství a zapojí je do hry, jejímž cílem bude představit současným dětem svět čtveřice postav z komiksu Čtyřlístek. Děti budou postupně procházet jednotlivými částmi výstavy a plnit různé úkoly zaměřené na rozvoj psychomotorických dovedností i intelektuálních schopností. Základní koncept výstavy tvoří dům Čtyřlístku situovaný do městečka Třeskoprsky. Dům je rozdělen na čtyři místnosti, z nichž je každá věnována jedné postavičce z komiksu. U domku bude i zahrada a Myšpulínova garáž, ve které bude umístěn „stroj času“. Instalace stroje času umožní malým návštěvníkům nahlédnout se Čtyřlístkem nejen do vesmíru, ale i do minulosti.  V jednotlivých místnostech domku budou připravena další interaktivní pracoviště nezávislá na plnění úkolů ve hře. Mezi ně bude patřit Myšpulínova laboratoř, Fifinčina kuchyně a šatník, Bobíkova posilovna a Pinďova strašidelná stezka. Nakonec děti doputují k pokladu a získají zaslouženou odměnu.

Návštěvníci budou mít možnost prožít výstavu dvojím způsobem. Jako dobrodružnou hru za pokladem, a nebo jako interaktivní odpoledne, které jim umožní poznat charakter jednotlivých komiksových postav. Součástí výstavy bude také promítání krátkého filmového příběhu Signály z neznáma z produkce Krátkého filmu Praha a.s.

„Dospělá“ linie výstavy představí vývoj komiksu během padesáti let jeho existence v propojení s významnými momenty vývoje Prahy. Na časová ose bude mít návštěvník možnost připomenout si důležité okamžiky vývoje komiksu, včetně vývoje výtvarné podoby postav. Stejně tak si připomene některé okamžiky spojené s Prahou v posledních padesáti letech.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Galerie a muzea - Praha 8 Akce v MČ Praha 8

Podobné akce

Ubytování v okolí akce 50 let se Čtyřlístkem

Tyn Yard ResidencePraha (1 031 metrů)

Žižkovská televizní věžPraha (1 346 metrů)

The Emblem HotelPraha (1 446 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (805 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (1 292 m)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 253 m)