Gecko's Blues night

Adresa:

Praha 1, Mikulandská 2

Termín: 2.3.2019
Vstupné:

200

2březen sobota 20:00

Žánr: koncerty


Připravili jsme pro Vás sérii bluesových koncertů ve spolupráci s kapelou Tonny Blues Band.

Tonny Bluess Band je jednou z nejjistějších opor české bluesové scény a ve svém kapelníkovi Antonínu Smrčkovi má nejen vynikajícího basistu, ale také neúnavného organizátora domácího bluesového dění (byl dramaturgem prvního ročníku šumperského Blues Alive, v současné době organizuje hned několik více či méně pravidelných přehlídek v Praze).

V roce 1997 zakládá skupinu dnes již legendární basista Tony „Blues“ Smrčka, působící na scéně už od semdesátých let. Ten stál u zrodu i takových kapel jako byly například ABRAXAS, nebo ŽLUTÝ PES. Obsazení skupiny se v prvních letech mění, střídají se známé bluesové tváře, například Marek Hlavica, Honza Kořínek, Ondřej Pivec, Roman Vícha, Lukáš Martínek, Jan Martínek a další. Část svojí pěvecké kariéry tady absolvuje i Tonya Graves.

Tonny Blues Band se stává tradičním hostem bluesových festivalů v ČR. Začátkem října 2010 završí deset let spolupráce s Juwanou album, které obsahuje deset - převážně původních (autoři A.Smrčka a Jan Karez) písní - a nese příznačný název „TEN AFTER TEN“. Rok na to dojde k zásadní změně na postu zpěvačky a do kapely přináší svěží atlantický vítr půvabná Kaia Brown, rodačka z Washingtonu D.C., která, fascinuje publikum svým nezkrotným temperamentem, osobitým frázováním, ale hlavně dokonalým vokálním projevem, ze kterého dýchá vysoká muzikálnost a opravdovost černého blues. Můžeme se jen těšit na nové nahrávky a řadu koncertů v klubech i na festivalech nejen v ČR, ale potažmo v Evropě........ a hlavně, hodně něco navíc!

Melina Toumpaniari – šaramantní řecká bohyně bluesového zpěvu a Martina Dolečková – mladistvá divoženka s jižanskými základy od skupiny The Cell. Obě nové zpěvačky u Tonny Blues Bandu

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

20duben sobota 12:00

Noc zpěvaček – Workshop

, Janáčkovo nábřeží 2 Koncert

20duben sobota 19:00

Festival Noc zpěvaček

, Janáčkovo nábřeží 2 Koncert

20duben sobota 19:00