60 %
LIVE stream Jeden svět - slavnostní ceremoniál

LIVE stream Jeden svět - slavnostní ceremoniál

Adresa:

LIVE stream

Termín: 2.4.2020

2duben čtvrtek 18:00

Žánr: festivalyfilm dokumenty live stream


Sledujte slavnostní ceremoniál a vyhlášení cen letošního festivalu dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět. Který film byl letos úplně nejlepší? O tom rozhodne porota Mezinárodní soutěže, v níž letos soutěžilo 13 snímků.

Už při svých premiérách porotu uchválily dokumenty jako Jizvy, Ninosca či Paní F? Dystopický trhák Zazpívej mi, železniční romance Tímhle vlakem jedu, nebo investigativní Kolektiv? Anebo se dalším vavřínem ověnčí někdo z triumvirátu Malířka a zloděj, Acâşa, můj domov a Země je modrá jako pomeranč – tedy filmů, které byly oceněny na letošním festivalu Sundance? Nebo se nakonec bude radovat někdo úplně jiný?

Těžkou volbu má před sebou Porota Václava Havla, které se v kategorii Máte právo vědět znovu sešel rozmanitý výběr celkem 13 lidskoprávních dokumentů z celého světa. Kontroverzní Advokátka, démonický Aswang, trudné Vítejte v Čečensku, rozezpívaná Mai Khoi & The Dissidents, očité svědectví z lodi Sea-Watch 3, na Oscara nominovaný dokument Pro Samu a spousta dalších.

Česká soutěž přináší nejen filmy ve světových premiérách, ale dává prostor i těm, které se již na festivalech objevily. Letos se v kategorii sešlo 11 dokumentů. Kde hledat vítěze? Bude jím někdo z polární trojice FREM, Psí láska a Kiruna – překrásný nový svět? Hudební hříčka Postiženi muzikou nebo temné Provinční městečko E? Anebo všechno zválcuje dokumentární velkofilm V síti?

A to pořád není všechno. Své ocenění tradičně udělí i Studentská porota, a nezapomeňme ani na Cenu regionální poroty. Právě regionální nadšenci totiž svým verdiktem rozhodnou, který dokument se nově dostane do našeho výběru Promítej i ty!

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Hudební kluby v Praze Akce v MČ LIVE stream

Podobné akce

Ubytování v okolí akce LIVE stream Jeden svět...

Royal Court ApartmentsPraha (545 metrů)

Royal Court HotelPraha (781 metrů)

Žižkovská televizní věžPraha (1 132 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (1 124 m)
Novoměstská radnice v Praze Novoměstská radnice v Praze Praha 2 (1 212 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (1 535 m)