Zdeněk Burian / Širým světem

Zdeněk Burian / Širým světem

Adresa:

Praha 1, Náměstí Republiky 5

Termín: 7.3.2019 30.6.2019
Vstupné:

200 Kč, snížené 100 Kč

7bře - 30čer celý den

Žánr: výstavyumění malba moderní umění ilustrace děti praha jarní výstavy


Více než 200 děl malíře a ilustrátora Zdeňka Buriana nabídne výstava, které zaplní oba výstavní sály Obecního domu v Praze.

Prostřednitvím výstavy Širým světem budete moci nahlédnout do barvitých končin světů minulých, současných i smyšlených. Expozice rozčlení Burianovu tvorbu do tématických celků, v nichž se umělcova individualita projevila nejvýrazněji. Jednotlivé celky tak představují ilustrace k legendárním dobrodružným příběhům Jacka Londona, Julese Verna, Rudyarda Kiplinga, Roberta Louise Stevensona, Karla Maye či Arthura Ransoma, dále kvašové malby k cestopisným knihám Enriqua Stanka Vráze nebo ilustrace k vědecko-fantastickým titulům Vladimira Obručeva a Ludvíka Součka.

Volná malba a knižní obálky s rysy exotiky a dobrodružného romantismu zastupují další oblast Burianovy tvorby. V neposladí řadě výstava ukazuje reprezentativní celek geografických děl Země a lidé, zprostředkovávající daleké krajiny a jejich obyvatele. Návštěvníci jistě ocení i vystavené pravěké obrazové rekonstrukce, které vznikly ve spolupráci s paleontologem Josefem Augustou a těší se velkému diváckému zájmu už po desetiletí.

Výstava Zdeňka Buriana, která prezentuje originály ze soukromých sbírek, je svědectvím pozoruhodné tvorby veskrze pozoruhodného umělce, jenž dokázal svou imaginací a realistickým rukopisem překlenout pomyslnou proláklinu mezi „ryzím“ uměním a masovou výtvarnou tvorbou a stal se trvalou součástí našeho kulturního dědictví.

Dne 21. 3. 2019 bude výstava uzavřena v 18 hodin.
Dne 12. a 13. 5. 2019 bude výstava uzavřena v 18 hodin.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Galerie a muzea - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Zdeněk Burian / Širým...

Tyn Yard ResidencePraha (304 metrů)

The Emblem HotelPraha (705 metrů)

ValentinskaPraha (827 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (50 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (537 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (921 m)