Řemesla živě 2019

Řemesla živě 2019

Adresa:

Praha 2, Karlovo náměstí 23

Termín: 27.2.2019 28.2.2019
Vstupné:

zdarma

27úno - 28úno celý den

Žánr: ostatní akceumění řemeslo studenti zdarma workshop praha


Řemesla živě – dva dny plné řemeslných workshopů, řemesla tradiční i nová – krejčí, kadeřník, truhlář, autoelektrikář, obalový technik, podlahář, instalatér, kuchař, sklář, fotograf a další…

Již pošesté si návštěvníci budou moci vyzkoušet nejedno řemeslo nebo se podívat na zhotovování unikátních výrobků. Novoměstská radnice ve spolupráci s odbornými středními školami, učilišti i řemeslníky zaplní své historické prostory více jak 20 řemeslnými workshopy. Festival je určen všem, kdo mají zájem o řemeslné obory a rádi si prakticky vybraná řemesla vyzkouší.

„Řemesla zažívají postupnou renesanci. Svědčí o tom vzrůstající počet středoškoláků i vysokoškoláků, kteří si své vzdělání doplňují právě výučním listem v některém z řemeslných oborů. Novoměstská radnice ve zmíněném termínu nabízí všem, kdo se o řemesla zajímají, možnost si je vyzkoušet a promluvit si s mistry oboru. To je poměrně unikátní možnost.“ Popisuje výjimečnost akce Řemesla živě ředitel Novoměstské radnice Albert Kubišta.

„Podoba Řemesel živě se v letech proměňovala. Myslím, že před třemi lety se nám podařilo najít nejlepší variantu – každá škola či řemeslo nabízí možnost se nějakým způsobem dotknou hmoty, nástroje, vyzkoušet si „o co vlastně jde,“ doplňuje produkční Bedřiška Kotmelová.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Řemesla živě 2019

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (283 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (806 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (1 026 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (678 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (467 m)