Výstava představuje různé způsoby nahlížení na sféru zdraví, léčení, terapie a prevence v dnešní době, a to z perspektivy současného umění, které tuto problematiku zasazuje do širších celospolečenských souvislostí. Výstava představí tvorbu sedmi výrazných tvůrců z nastupující generace českých umělců a umělkyň, kterou obohatí trojice zahraničních autorů. 

Výstava tak nazírá na zdraví jako na součást životního stylu moderní západní společnosti, která se s oblibou nechává strhávat trendy a současně musí reagovat na problémy, jež do velké míry sama generuje – ať už to je chronická únava, stres, nespavost nebo problémy stravování apod. Zároveň se zde tematizuje také to, jak do moderních, technologických prostředků prosakují původní, přírodní až archetypální elementy založené spíš na tradici nebo i iracionální víře, než na striktně vědeckých či exaktních postupech. Respektive poukazuje na fakt, že se obě tyto složky v rámci úsilí moderního člověka o zdravý život často prolínají.

Výstavu prolíná chladná estetika čerpající zejména ze současných technologií a již podtrhuje architektonické řešení připomínající prostředí nemocnice či laboratoře. Především na významové rovině je však tato „sterilita“ kontaminována emocionalitou, tělesností, intuicí, iracionalitou i svým způsobem existenciálním pocitem člověka balancujícím mezi „přirozeností“ a „umělostí“.

Vystavující: Mit Borrás, Romana Drdová, Ján Gašparovič, Martin Kohout, Jakub Jansa, Andrea Pekárková, Pavel Příkaský a Miroslava Večeřová, Tabita Rezaire, Johana Střížková

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 5 Akce v MČ Praha 5

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Healing 2.0

VIPliving HouseboatPraha (1 036 metrů)

Union Hotel PraguePraha (1 777 metrů)

Villa Seven HillsPraha (2.1 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (3.2 km)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (1 776 m)