Krimi – detektivní literatura jako zrcadlo společnosti

Krimi – detektivní literatura jako zrcadlo společnosti

Adresa:

Praha 1, Masarykovo nábřeží 32

Termín: 31.1.2019 17.4.2019
Vstupné:

zdarma

31led - 17dub celý den

Žánr: výstavyumění literatura krimi detektivky praha zdarma zimní výstavy jarní výstavy


Detektivní literatura patří v Německu i v Česku k nejoblíbenějším literárním žánrům. Detektivky jsou přitom víc než pouhá zábavná nebo triviální literatura. V tematickém prostoru Vás čekají napínavé současné detektivky od německých a českých autorů a autorek, překvapivé informace k tématu jakož i celá řada doprovodných pořadů.  

Kriminální romány se vypořádávají s reálnými politickými, společenskými a historickými událostmi, a podněcují tak k přemýšlení a diskusi. Autoři upoutají čtenáře napínavými příběhy, stylisticky bohatým a literárně promyšleným jazykem. Detektivky vyprávějí na příklad o rasismu, obchodu s drogami, brexitu, uprchlické problematice, islámském státu, neonacismu, potravinovém průmyslu i globalizaci a kontrole. Většinu aktuálních detektivek lze vypůjčit v knihovně.

Mnoho informací k tématu najdete v článcích: Proč zrovna detektivní literatura odráží intenzivně společenské otázky? Co dělá detektivní literaturu a filmy tak oblíbenými? Jak se liší detektivky v Česku a Německu? Co je regionální detektivka? Články najdete od konce ledna na webové stránce tematického prostoru.

Doprovodné pořady zvou návštěvníky k tomu, aby prožili detektivní literaturu na vlastní kůži. Mimo jiné představíme německé a české detektivky a jejich autorky a autory, dále pak filmy pro děti i dospělé s kriminální tematikou. Kromě toho bude též možnost zahrát si detektivní hry.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

17duben středa 20:00

Happy hour

, Františka Křížka 36 Divadlo

18duben čtvrtek 19:00

Ubytování v okolí akce Krimi – detektivní...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (332 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (807 metrů)

ValentinskaPraha (878 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (207 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (419 m)