Scandi – současné severské filmy v Praze 2019

Scandi – současné severské filmy v Praze 2019

Adresa:

Praha 1, Vodičkova 36

Termín: 10.1.2019 13.1.2019

10led - 13led celý den

Žánr: festival film zima praha kino severské filmy


Už pátý ročník přehlídky současných severských filmů SCANDI přinese do českých kin kvalitní výběr novinek i starších oblíbených titulů z islandské, dánské, švédské a norské produkce. Od 10. do 13. ledna nabídne v patnácti městech po celé republice dvě desítky filmů, z toho pět distribučních premiér.


Vůbec poprvé budou mít čeští diváci možnost vidět čerstvého držitele LUX Prize, skvělou islandskou tragikomedii ŽENA NA VÁLEČNÉ STEZCE.

„Scandi bylo vždy oslavou různorodosti. Obdivuhodná schopnost severských kinematografií kombinovat různé žánry a pronikat do světového kontextu výraznými tvářemi svých hereckých hvězd se letos stala stěžejním tématem přehlídky. Proč? Ústředním filmem výběru je Žena na válečné stezce, zručná směsice černé komedie a dramatu o úzkosti ze stavu světa, která se stává součástí naší existence v éře pesimistických vyhlídek,“ říká dramaturg přehlídky Vít Schmarc.

SCANDI 2019 představí pět premiérových distribučních titulů. Kromě titulní islandské Ženy na válečné stezce a dánské tragikomedie Svátky klidu a míru to bude drama Goliáš režiséra Petera Grönlunda, komedie Amatéři režisérky Gabriely Pichler a rodinné drama A dýchejte klidně režisérky Ísold Uggadóttir.

Všechny premiérové tituly budou uvedeny v sekci SCANDI AKTUÁLNĚ, kde je doplní dva další tituly z posledního roku: norské drama podle skutečné události Utøya, 22. července (režie Erik Poppe, Norsko 2018) a fantasy thriller Tina a Vore (režie Ali Abbasi, Dásko/Norsko 2018).

V sekci SCANDI: KOMEDIE, ZE KTERÝCH MRAZÍ se diváci můžou těšit například na nejlepší evropský film roku 2017 - dánský Čtverec (režie Ruben Östlund) i další film režiséra Östlunda Vyšší moc, dále islandskou něžnou komedii Fúsi (režie Dagur Kári), švédského Muže jménem Ove (režie Hannes Holm), drsnou elegii O koních a lidech režiséra letošní novinky Žena na válečné stezce Benedikta Erlingssona a další…

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Scandi – současné...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (267 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (822 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (1 017 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (662 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (457 m)