Mathisen Super Trio Deluxe

Mathisen Super Trio Deluxe

Adresa:

Praha 5, Janáčkovo nábřeží 2

Termín: 15.2.2019

15únor pátek 22:00

Žánr: koncerty


Toto explozivní fusion trio představuje jedny z nejžádanějších evropských jazzových hudebníků. Norský basista Per Mathisen, též přezdívaný "Bass Viking", je norskou odpovědí na světové basové legendy jako je Jaco Pastorius či Niels Henning-Orsted Pedersen. Za svou kariéru již spolupracoval s mnoha světovými špičkami (Mike Stern, Terri Lyne Carrington, Alex Acuňa, Dave Kikoski).

Ve svém novém projektu se však obklopil zářivými hvězdami evropského jazzu. Švédský kytarista Ulf Wakenius je dnes již skutečnou legendou. Nominován na cenu Grammy spolupracoval s hráči, kteří formovali dnešní podobu jazzové hudby. Byl členem posledního kvarteta Oscara Petersona, který jej popisoval jako jednoho z nejlepších kytaristů na světě, a hrál ve formacích Raye Browna, Michaela Breckera a mnoha dalších výrazných postav světové jazzové scény.

Britský multiinstrumentalista Gary Husband je virtuozem stejnou měrou – jak na bicí, tak i na klávesové nástroje. Za svou kariéru spolupracoval jako sideman (pianista či bubeník) s osobnostmi jako John McLaughlin, Al Jarreau či Quincy Jones. V únoru natočí trio své debutové album v Norsku. Hostem turné bude mladý talent českého jazzového piana Daniel Bulatkin.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 5 Akce v MČ Praha 5

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Mathisen Super Trio...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (738 metrů)

Restaurant a hotel NebozízekPraha (1 255 metrů)

Union Hotel PraguePraha (1 395 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (965 m)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (824 m)