David Helán a David Hřivňacký: Zevlení zlevní

David Helán a David Hřivňacký: Zevlení zlevní

Adresa:

Praha 9, Kolbenova 923/34a

Termín: 4.12.2018 6.1.2019

4pro - 6led celý den

Žánr: výstavy


Výstava představí jak zevlení inicializované formou výjezdního výletu, tak radikální formu zevlení takřka nehybného, zasazeného do rámce zpravidla utvářeného hranicí domácnosti. Nejprve důsledně zalepená filmem vývojky, posléze složkou ustalovače zpečetěná fotografická laboratoř přátel blikající výbojky v prachu, kterak kandována parami přímo nad kavárenskou Pragou, z temnoty znovu v posledních několika chvílích vyvrhne materiál přesně takovým způsobem, aby mohli tematicky rozžehnut soubor prací co možná nejaktuálnější podoby, a výstava tak mohla odolat cílu setravat po celý měsíc odrazu - Davů schopná.

V mezním případě nacházíme částečně zrevidováné velkoformátové práce započaté někdy uprostřed spolupráce, rovněž takto přijdou v potaz díla autorů jako jednotlivců. Do hry napuštena je volně stavba poetického budování artefaktů, zevlně působíciho oběšence zevně zjemělé obé esence, artefaktu pospolu s aktem akce teoretizace, zcela zjevně jsou během procesu instalace prováděny prostorem ve dvojici medii ruku v ruce, písmo se bodni kde mi bodni, větví jako slovovodní řad, s cílem tematicky rozeznít prim vyzívaně rozezleně zeleně, zívaného „á“ ve formě.

Pro výstavu se jeví zásadní práce s videodokumentačném materiálem performativní akce, jakkoli dodávající této na nadváze jejím uskutečnění v zahraničním prostoru, či ať už jen tušená, neviděná či některá další, v reakci na prostor živě prováděná práce s idejemi a jinými pojmy, zakládající na členění prostoru velkoformátovým foto materiálem, ve vztahu k rámcovému naplánovaní přítomnosti pohyblivého obrazu a objektu, zakládající na pojednaní hravě, zacházené práce se světlem v hlavě. Sourozeneckou speciální kapitolou obrozenci „sami pro sebe“ bude autoadaptace novorozeněte zevlící performace, reakce na silný moment tematizace prezence matematizace akce prezentace fenoménu věznice Vánoce.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 9 Akce v MČ Praha 9

Podobné akce

Ubytování v okolí akce David Helán a David...

Wellness Hotel STEPPraha (2.2 km)

Sportovní centrum OlšankaPraha (4.9 km)

Žižkovská televizní věžPraha (5.4 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (5.4 km)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (6.5 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (4.5 km)