Mittel Cinema Fest 2018

Mittel Cinema Fest 2018

Adresa:

Praha 1, Vodičkova 36

Termín: 29.11.2018 5.12.2018

29lis - 5pro celý den

Žánr: festival film kino praha lucerna itálie


Středoevropský festival italského filmu MittelCinemaFest se v roce 2018 koná v České republice již pošesté a kromě Prahy se představí také v Brně a Ostravě.

Tento festival se každým rokem rozrůstá se zcela jasným cílem, a to nabídnout nové a úspěšné snímky poslední sezóny italské kinematografie a zároveň rozšířit přítomnost a distribuci italských filmů v této zemi a v celé středoevropské oblasti. Prostřednictvím obrázků a témat pojednávaných na filmovém plátně nabízíme divákům ideální cestu kinematografií, která jako zrcadlo odráží dění v dnešní Itálii a zároveň o něm podává přímé svědectví.

Festival představuje nejen filmy, které jsou v současné době na programu italských kin, ale také díla, která se letos promítala na mezinárodních festivalech a nedávno také na Mezinárodní filmové přehlídce v Benátkách. Tato naše akce se uskutečňuje ve spolupráci s Cinecittà Luce, s našimi velvyslanectvími a Italskými kulturními instituty ve středoevropské oblasti a také díky podpoře ze strany ENIT (Italská národní centrála cestovního ruchu), Italsko-české obchodní a průmyslové komory, distribuční společnosti Cinemart a různých italských podnikatelských skupin působících v této zemi.  Všem institucím a jednotlivým osobám, které svým přispěním a pomocí umožnily realizaci této akce, patří můj vřelý dík.

Z letošní nabídky festivalu budou mít premiéru v České republice filmy Capri-Revolution (r. Mario Martone), La profezia dell’armadillo / Pásovcovo proroctví (r. Emanuele Scaringi), Saremo giovani e bellissimi / Budeme mladí a překrásní (r. Letizia Lamartire), Fiore gemello / Spřízněná duše (r. Laura Luchetti), Una storia senza nome / Příběh beze jména (r. Roberto Andò) a L’uomo che comprò la luna / Muž, který koupil Měsíc (r. Paolo Zucca). A vedle nich budou promítány také filmy, které jsou již v distribuci: La terra dell’abbastanza / Země hojnosti (r. Damiano a Fabio D’Innocenzo), Troppa grazia / Naléhavé zjevení (r. Gianni Zanasi) a Dogman (r. Matteo Garrone).

Francesco Saverio Nisio, velvyslanec Itálie v České republice

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Mittel Cinema Fest 2018

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (267 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (822 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (1 017 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (662 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (457 m)