Zeman v triku aneb filmová kouzla Karla Zemana

Zeman v triku aneb filmová kouzla Karla Zemana

Adresa:

Praha 1, Staroměstské náměstí 4/1

Termín: 1.12.2018
Vstupné:

dobrovolné

1prosinec sobota 09:00

Žánr: ostatní akce


Karel Zeman, průkopník filmových triků světového formátu, očima studentů Arts managementu! Zajímá Vás, jak se před téměř 70 lety vytvářely filmové triky, předchůdci těch, které známe z dnešních hollywoodských trháků? Chcete na plátně vidět filmy, které obdivovali již naši prarodiče a právem patří do zlatého fondu české kinematografie?

Ve spolupráci s Muzeem Karla Zemana a Skautským institutem jsme pro Vás připravili celodenní program o tomto významném filmovém režisérovi, výtvarníkovi, loutkáři, animátorovi a reklamním grafikovi.

OFICIÁLNÍ PROGRAM

  • 9:00 - 18:00 ZVÝHODNĚNÉ VSTUPNÉ DO MUZEA KARLA ZEMANA - studenti mohou v den akce využít mimořádné slevy na vstup do Muzea Karla Zemana (80 Kč místo obvyklých 160 Kč), prozkoumat jeho kouzelný svět a zúčastnit se stopovací hry z Muzea do Skautského institutu.
  • 14:00 - 18:00 STOPOVAČKA - vstupenka do Muzea je zároveň vstupenkou na stopovací hru. Využijte mimořádné slevy a projděte se z Kampy do Skautského institutu, kde proběhne další program.
  • 16:00 - 20:00 WORKSHOP PLOŠKOVÉ ANIMACE - pořádaný skupinou Ultrafun
  • 15:00 PROMÍTÁNÍ FILMU ČARODĚJŮV UČEŇ (1997) - kouzelný příběh o Krabatovi, pocházející původně z Indie a objevující se později v různých obměnách souboje čarodějova učně a mistra v mnoha zemích světa, je příběhem chlapce, který se na prahu dospělosti přiblížil temným silám a je jimi fascinován, dokud nepozná, že jej mohou zahubit.
  • 17:00 PŘEDNÁŠKA BORISE MASNÍKA - výtvarníka z pražské společnosti UPP, který byl mimo jiné oceněn i cenou Alfréda Radoka.
  • 19:00 PŘEDNÁŠKA RADIMA VALAKA z Katedry režie FAMU, o výpravě a scénografii v hraných filmech Karla Zemana 
  • 20:00 PROMÍTÁNÍ FILMU BARON PRÁŠIL (1961) - Novodobý astronaut Toník přistane na Měsíci, kde se setká se zvláštní společností. Patří k ní Cyrano z Bergeracu, hrdinové verneovky Do Měsíce, ale především chvástavý baron Prášil. Všichni jej srdečně vítají se sklenkou vína a přejí si, aby domnělý Měsíčňan poznal kouzlo života na Zemi. 
  • 21:30 - PUB QUIZ + doprovodný program 

Vstupné na přednášky a filmy je dobrovolné. Doporučená hodnota vstupného: 60,- Kč.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Zeman v triku aneb...

The Emblem HotelPraha (141 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (230 metrů)

ValentinskaPraha (233 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (87 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (527 m)