Listopad

Listopad

Adresa:

Praha 1, Jungmannova 1

Termín: 29.1.2019

29leden úterý 19:30

Žánr: divadločinohrafraškakomediepolitika

Umělci: Michal Dlouhý


ak být znovu zvolen americkým prezidentem, když popularita klesá k nule? Nekorektní politická fraška. V hlavní roli Michal Dlouhý.

Politická fraška jednoho z nejlepších současných amerických autorů nás zavede do Bílého domu, kde se fiktivní americký prezident Charles Smith připravuje na novou prezidentskou volbu, ve které jsou ovšem jeho šance na znovuzvolení „stejně nízké jako Ghándího cholesterol“.

Nehodlá se však vzdát bez boje a svou chystanou kampaň opře o novou interpretaci oslav Dne díkůvzdání, která by mu měla získat patřičný kapitál od „zainteresovaných“ kruhů. Na scénu tak přicházejí krocani, moderní indiánský náčelník a také prezidentova výstřední autorka projevů, která si z Číny přiveze nejen adoptované miminko, ale i ptačí chřipku.

Mametova komedie vtipně a břitce komentuje stav současné vysoké politiky i mnohé společenské nešvary, se kterými se dnes a denně setkáváme. Je to skvěle napsaná hra a my věříme, že čeští diváci jí budou skvěle rozumět! Inscenaci připraví pro Divadlo ABC režisér Petr Svojtka.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Listopad

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (388 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (858 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (912 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (659 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (369 m)