Pražský pohár Sjoelen

Pražský pohár Sjoelen

Adresa:

Praha 10, Starostrašnická 58

Termín: 20.11.2018
Vstupné:

30

20listopad úterý 18:00

Žánr: sportsoutěž


Sjoelen je populární holandská hra, která v posledních letech i u nás získává čím dál víc příznivců, vznikají nové kluby, rozrůstá se členská základna a naši nejlepší hráči se již také zúčastnili mistrovství světa, které se koná jednou za dva roky.

Sjoelen se hraje na 2 metry dlouhém stole. Hráč má k dispozici 30 dřevěných puků (disků), které se snaží rovnoměrně trefovat do 4 přihrádek na konci stolu. Puky, které se nedostanou do žádné z přihrádek, hráč sebere a hraje s nimi stejným způsobem v dalším kole. Poté opět neumístěné puky sebere a pokračuje posledním, třetím kolem.

Po odehrání všech kol se spočítají body. Každá přihrádka má své bodové ohodnocení (1 - 4 body). Hráči se však nesnaží mířit pouze na 4-bodovou přihrádku, nýbrž umisťovat puky rovnoměrně. Pokud hráč rozmístí puky rovnoměrně do všech branek, získá dvojnásobek jejich hodnoty. Na každém turnaji všichni hráči odehrají 10 her, pořadí určí součet bodu ze všech her.

Pražský pohár je celoroční soutěž, do které se započítávají všechny turnaje odehrané v Praze během roku (letos to bylo 33 turnajů), přičemž do konečné tabulky jsou zahrnuti hráči, kteří odehrají alespoň 5 turnajů.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 10 Akce v MČ Praha 10

Podobné akce

1čer - 2čercelý den

20dub - 21dubcelý den

Hokej s Patem a Matem

, Českomoravská 2420/15a Sport

29led - 17čercelý den

Kung Fu pro děti

, Křejpského 1501 Sport