Pomáháme Poezií

Pomáháme Poezií

Adresa:

Praha 2, Italská 13

Termín: 19.11.2018
Vstupné:

dobrovolné

19listopad pondělí 19:30

Žánr: ostatní akce


Poetický večer v rámci projektu Pomáháme poezií

Čtení je pojaté jako open-mic, neboli otevřená scéna, takže každý může dostat svůj prostor! (Cca 15 minut).

Přijďte si poslechnout současnou básnickou generaci, popít dobré víno, nebo objevit nové přátele.

Vstupné je dobrovolné.

Celým výtěžkem bude nově podpořena nezisková organizace FOSA o.p.s. (organizace, která usiluje o začlenění lidí se znevýhodněním, zejména v důsledku zdravotního postižení, do společnosti a o dosažení maximální možné míry jejich soběstačnosti)

HUDEBNÍ HOST:

SUNBEAM: Sunbeam (vl. jménem Ladislav Hráský) je velmi schopný muzikant, který se našel v grunge - acustic. Vystupuje sólově s kytarou, ale působí i v kapele Two codes future.

Vystoupí: 1. JAN TŮMA - píšící rukou na papír nebo rychlopalbou do klávesnice počítače...

"Spojuji slova s přeludy, hraji si s obrazy. Nikdy jsem nikde s poezií nevystoupil, kdysi jsem snil... ale příležitosti nevyužil, teď v pravý čas, předstoupím mezi vás... poezie temna protkaná poezií bahna a lásky.. asi tak. někomu píšu texty k hudbě...ale pak už to není básní.

2. TOMÁŠ NÝVLT

"Jednou mě jeden mladý, ambiciózní redaktor vylákal na schůzku, aby mi řekl: "Ty píšeš dobře, ale málo tendenčně. Kdybys psal o tom, co se aktuálně děje a reflektoval to, psal prostě to, co lidi chtějí číst, bylo by to super." S tím člověkem jsem se už nikdy nesešel.

Píšu to, co mi zkrátka vítr přivane do mysli a to pak sepíšu. Nejsem jako někteří jiní tvůrci zaměřen na lyrickou poezii nebo na expresivní a nesnášenlivou tvorbu snažící se ukázat prohnilost nějakého systému.

Stejně jako smrt prý může přijít kdykoliv, tak i inspirace ráda chodí neohlášena. Proto s sebou nosím zápisník, do kterého si vylívám své životem zkoušené nitro.

Doufám, že Vás svým čtením neunudím k smrti a že ta chvilka strávená nad mou tvorbou pro Vás nebude ztráta času. I když i to se stává." :-)

3. XERODOTH SIGMIUS

Mezi lidmi znám i jako "Sigma", "Zasranej kouzelník" nebo "Samozvaná dobrá duše pražskejch ulic", je pseudoumělecký tragéd v rozdrbaném klobouku a nenapravitelná chyba v časoprostoru.Pohybuje se v žánru prózy a performativní poezie. Jeho hlavní tématikou je existencialita, zpochybňování reality a moderní společnosti. Svou tvorbu podává cynickým a nihilistickým způsobem, někdy až s přehnanou nadneseností.Většina aktuálních děl je k dispozici na facebookové stránce Sigmopoezie, nebo na většině sociálních sítí.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 2 Akce v MČ Praha 2

Podobné akce