Duo Teres

Duo Teres

Adresa:

Praha 9, Kolbenova 923/34a

Termín: 21.11.2018

21listopad středa 19:00

Žánr: koncertyjazz


Existují ansámbly, které si život zjednodušují a jiné, které si ho komplikují. Ty první dosahují úspěchu snadněji, úspěch těch druhých je trvalejší a nezpochybnitelný. Duo Teres by mohlo jezdit po koncertech s úpravami barokních a klasických skladeb pro kytaru a housle.

Místo toho vymýšlí tematické projekty, pro něž objednává od soudobých skladatelů nové skladby. Ty nejen premiérují, ale i hojně reprízují a nakonec natáčejí a vydávají na luxusně vybavených CD. Ta jsou už tři: debutové album z roku 2010, Pražský Kaleidoskop z roku 2015 a letošní novinka, Shakespearovy sonety. Skladatelé, kteří pro Duo Teres komponují, vědí, že nemusejí dělat žádné kompromisy. Houslistka Lucia Fulka Kopsová a kytarista Tomáš Honěk jsou mistry svých instrumentů po technické i výrazové stránce.

Oba dramaturgické projekty, z nichž na Pragovce uslyšíme výběr, jsou typické překračováním stylových hranic. Proto Duo Teres spolupracuje s dvěma vynikajícími pěvkyněmi: Lucií Silkenovou, jejíž doménou je klasický zpěv, a jazzovou zpěvačkou Markétou Foukalovou. Propojování hudebních světů, souzvuk strunných nástrojů se sametovým sopránem a jazzovým feelingem, to je téma tohoto setkání na Pragovce.

Lukáš Hurník

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 9 Akce v MČ Praha 9

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Duo Teres

Wellness Hotel STEPPraha (2.2 km)

Sportovní centrum OlšankaPraha (4.9 km)

Žižkovská televizní věžPraha (5.4 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (5.4 km)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (6.5 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (4.5 km)