Mezinárodní filmový festival 3Kino

Mezinárodní filmový festival 3Kino

Adresa:

Praha 8, Sokolovská 1

Termín: 1.11.2018 8.11.2018
Vstupné:

90,-/600,-

1lis - 8lis celý den

Žánr: popfestivalfilm


Mezinárodní filmový festival 3Kino se suverénně stal největší událostí v Praze zaměřenou na kinematografii střední Evropy. Během osmi festivalových dní uvedeme více než 40 filmů. Pozvání přijalo mnoho vzácných hostů ze zahraničí. Za všechny můžeme jmenovat například známého a již několik desetiletí v Polsku velmi populárního herce Olgierda Łukaszewicze, který v české premiéře uvede dlouho očekávaný film Janusze Kondratiuka Jako pes s kočkou, ve kterém Łukaszewicz ztvárnil jednu ze dvou mužských hlavních rolí.

Z polských hereckých hvězd se může publikum těšit také na Urszulu Grabowskou, která bude hostem k filmům Vzpomínka na léto a Joanna, ve kterých exceluje v hlavní roli a za druhý jmenovaný film si odnesla cenu Polské filmové akademie „Orel“ (polská obdoba Českých lvů) za nejlepší herečku v hlavní roli. Festivalovou událostí bude nepochybně zahajovací film Trenérova dcera, který přijede představit režisérsko-producentská dvojice Łukasz Grzegorzek a Natalia Grzegorzek, kdy máme tu velkou čest film, který vstoupí do polských kin až v březnu roku 2019, uvést s tak velkým předstihem v české premiéře a zároveň po premiéře na festivalu v Hamburku půjde teprve o druhou zahraniční projekci (tedy mimo území Polska).

Stejně tak se mohou diváci těšit na českou předpremiéru filmu slavného režiséra Jana Jakuba Kolského Milost, autobiografický příběh autora s pohledem na jeho prarodiče. Za objev našeho festivalu a polské kinematografie této sezóny považujeme snímek Vztek mladého režiséra Michała Węgrzyna. Konečně, pokud o již zmiňovaného Adama Sikoru, který navštíví festival 3Kino již podruhé, ten uvede svůj nejnovější režijní počin Autsajder. Ke všem v tomto odstavci zmíněným filmům přislíbili osobní účast samotní jejich režiséři. Několik filmů z polské části festivalu uvádíme těsně po jejich premiérovém uvedení na největším festivalu polských filmů v Gdyni.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Hudební kluby - Praha 8 Akce v MČ Praha 8

Podobné akce

25duben čtvrtek 21:00

Mig 21 v Praze

, Vodičkova 704/36 Koncert

26duben pátek 19:00