Festival demokracie 2018

Festival demokracie 2018

Adresa:

Praha

Termín: 5.10.2018 11.10.2018

5říj - 11říj celý den

Žánr: diskuzefestivaldemokraciespolečnostpřednášky


Festival demokracie 2018. Kdy: 5. - 11. října 2018 Praha a další města

Festival demokracie je doprovodným programem konference Forum 2000. Naším poslíním je oslava občanské aktivity jako základního kamene svobodné a demokratické společnosti. Chceme inspirovat veřejnou diskuzi o spoluodpovědnosti občana za společnost, o toleranci a respektu k lidským právům, o světě, ve kterém chceme žít a o demokracii. Chceme se zamýšlet nad výzvami pro naši budoucnost.

Součástí programu jsou panelové diskuze, přednášky, projekce filmů, workshopy a kulturní akce. Můžete navštívit jakoukoli akci v kterémkoli městě po celé České republice i v zahraničí. Velká většina akcí je přístupná zdarma. Některé akce také mohou z kapacitních důvodů vyžadovat registraci, aktuální informace hledejte na Facebooku.

Vše bude oznámeno na internetových stránkách festivalu a v tištěném programu. Na Festivalu demokracie poznáte mnoho zajímavých lidí, dozvíte se spoustu nového, inspirujete se a v neposlední řade se budete bavit.

Festival demokracie vyvrcholí Festivalovým dnem 6. října na náměstí Republiky v Praze. Zde se budou prezentovat téměř tři desítky neziskových organizací včetně Nadace Forum 2000.

Ve speciální čáasti programu nazvané "Mluvme spolu" si návštěvníci a návštěvnice budou moci přímo promluvit se třemi lidmi s neobyčejnými životními příběhy - Jiřím Koldou (ČR), Alexejem Kelinem (ČR) a Carolinou Dutcou (Podněstří/Moldavsko). Dále se představí kapely The Turpentine Ray (US/UK/CZ), Acute Dose (CZ) a Bratři (CZ), uslyšíte stand-up comedy Lukáše Venclíka, autorské čtení od Flog.cz, projde satirický průvod masek Sametové posícení a uvidíte maorské vystoupení HAKA! (NZ).

Z celkového počtu více než 60 akcí zde uvádíme několik vybraných: 

  • 5.10. 18:00 - 21:00 (Mezinárodní environmentální, vzdělávací, poradenské a informační středisko ochrany vod Vodňany) Potřebuje demokracie nakopnout?, diskuze ve spolupráci s Vodňany žijou
  • 7.10. 16:00 - 18:00 (Café Kampus) Čína za svými hranicemi: Od Tibeťanů k pásu a stezce, ve spolupráci s Informačním centrem pro demokracii a lidská práva v Číně a Project Syndicate
  • 8.10. 15:00 - 17:00 (Vysoká škola ekonomická, Vencovského aula, Praha) Youth, Speak up! Desítky úspěšných mladých lidí z různých oborů a jejich vize budoucnosti naší země, ve spolupráci s Klubem mladých politologů
  • 10.10. 11:00 - 13:00 (Knihovna Václava Havla) #JáDemokracie: Co znamená demokracie a svoboda pro mladé lidi?

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby v Praze Akce v MČ Praha

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Festival demokracie 2018

Royal Court ApartmentsPraha (545 metrů)

Royal Court HotelPraha (781 metrů)

Žižkovská televizní věžPraha (1 132 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (1 124 m)
Novoměstská radnice v Praze Novoměstská radnice v Praze Praha 2 (1 212 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (1 535 m)