Michelle Nicolle Quartet

Michelle Nicolle Quartet

Adresa:

Praha 1, Národní 20

Termín: 30.10.2018

30říjen úterý 21:30

Žánr: festivaljazz


Vítězka Australian Jazz Awards roku 2017 (jazzové album roku), Mo Award v letech 2001, 2003 a 2004, Národní jazzové ceny (1998), vítězka a finalistka A.R.I.A. v letech 2001 a 2004. Michelle Nicolle je jazzová hudebnice, která si za nástroj zvolila svůj jedinečný hlas.

Michelle, proslavená svým procítěným zpěvem, který člověka zasáhne přímo na duši, se skromností sobě vlastní pracuje na svých schopnostech s pomocí jejího speciálně vybraného kvartetu. Za dobu své kariéry vydala s kvartetem již 8 CD, a projezdila takřka celý svět – Jižní Koreu, Finsko, Českou republiku, Asia Pacific Festival v Rusku, Tokyo Jazz Festival, North Sea Jazz Festival (Nizozemí), Nový Zéland, Turecko, Estonsko, Indonésii a Singapur.

Aranžérka a jazzová zpěvačka Michelle Nicolle vešla do povědomí posluchačů již v osmi letech, kdy hrla na housle. Dnes je z ní nejlepší zpěvačka v celé Austrálii. Neusíná ale na vavřínech – neustále pracuje na technice improvizace, a díky svému stylu bývá připodobňována k Elle Fitzgerald, Betty Carter, či Mel Torme. Ale nezní přitom jako žádná z nich – její kreativita a zápal dělá z jejího hlasu unikátní nástroj, v jazzové hře nevídaný.

„Od první chvíle a neustále zbožňuji zpěv Michelle Nicolle. Je to zpěvačka zrozená k tomu, aby zpívala, zrozená k tomu, aby hudbou oslňovala, sváděla a okouzlovala. Přál bych si jen, aby žila ve Státech, abych ji mohl poslouchat častěji.“ -Kurt Elling, duben 2012

„Australská jazzová zpěvačka připravená vést světovou scénu.“ -Sydney Morning Herald

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Michelle Nicolle Quartet

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (494 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (550 metrů)

ValentinskaPraha (616 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (360 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (27 m)