VESNA: Příběh bohyně

VESNA: Příběh bohyně

Adresa:

Praha 1, Náměstí Republiky 5

Termín: 21.11.2018
Vstupné:

750 - 3500 Kč

21listopad středa 20:00

Žánr: koncertypop křest


Výpravný koncert dívčí kapely Vesna doprovázený orchestrem a taneční performance týmu diVize představuje show o zrození bohyně. Show inspirovaná mystériem Alfonse Muchy. Jaká byla ta, která se zrodila z popela a lůna Matky země?

Byla opředená minulostí nebo plná modernosti? Byla jemná a éterická, nebo plná plamenů? Ožívají slovanské příběhy a mýty, které nám od dávnověku kolují v krvi. Snová scénografie, módní podívaná, exploze prožitků a rozbití zrcadel, které nám zabraňují spatřit vlastní tvář. V rámci večera proběhne křest CD a knihy Pátá bohyně a zahájení projektu Jsem žena #bohyne. Jako hudební hosté vystoupí: houslista Casey Driessen (nominovaný na Grammy roku 2007), multižánrový zpěvák a herec Vojta Dyk, violoncellistka Terezie Kovalová, zpěvačka Věra Martinová a mnoho dalších.

Vesna je česká dívčí kapela, kterou v roce 2017 založila zpěvačka, textařka a skladatelka Patricie Fuxová. S písní Morana získala pozitivní ohlasy hudebních kritiků a oslnila například písničkáře Voxela či kapelu Jelen, kteří Vesnu vzali jako předskokana na své turné. Kapela Vesna se obrací ke slovanským kořenům, ale zároveň se inspiruje současnými hudebními směry.

V květnu 2017 vydala své první „EP“ Bohyně natočené s Českým národním symfonickým orchestrem, v lednu 2018 poprvé předvedla velkolepý koncert doprovázený Filharmonií Hradec Králové a na podzim se chystá vydat a pokřtít své debutové CD. KAPELA Patricie Fuxová - zpěvačka / autorka písní / zakladatelka kapely / www.Patriciefuxova.cz Bára Šůstková - houslistka / kapelnice Andrea Šulcová - flétnistka Olesya Ochepovskaya - klavíristka Markétka Vedralová - bubenice

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce VESNA: Příběh bohyně

Tyn Yard ResidencePraha (304 metrů)

The Emblem HotelPraha (705 metrů)

ValentinskaPraha (827 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (50 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (537 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (921 m)