ATG x MENU: Carrageenan, Új bála, Plast, Lcia

ATG x MENU: Carrageenan, Új bála, Plast, Lcia

Adresa:

Praha 7, Partyzánská 18/23

Termín: 21.9.2018 22.9.2018
Vstupné:

150,-

21září pátek 21:00

Žánr: koncerty


Koncertní večer plný netuctové elektroniky si společnými silami připravil kolektiv lodi Altenburg 1964 společně s klubovkou MENU. Dramaturgii večera bude tvořit trojice sólových vystoupení hudebních producentů reprezentující experimentální scénu a hudební underground hned několika evropských zemí. Postupně se představí brněnský Plast (CZ), budapešťský Új Bála (HU) a reprezentant bruselské nezávislé scény Carrageenan (F). Celý večer bude zakončen djským vystoupením zakladatelky labelu Baba Vanga a hudební publicistky Lucie Udvardyové.

Gábor Kovács alias Új Bála je nekompromisní budapešťský hudební a vizuální umělec se zvláštní rytmickou citlivostí. Jeho produkce zní jako srážka mnoha hudebních světů. Intenzivní neúprosná drsnost se stala jeho známkou. At´ již osciluje mezi psychedelickým hlukem, zběsilým technem, minimalistickými punkovými experimenty či viscerálními, intenzivními vokály, vždy je mnohem zábavnější a současně obludnější než běžné hlučné průmyslové techno.

Syrové a minimalistické beaty, aktuální zvuk belgického elektronického undergroundu. To definuje sólový projekt Carrageenan, za nímž stojí v Bruselu usazený hudebník Matthieu Levet. Jeho živá vystoupení často mění koncertní prostor v pomyslnou černou díru, ve které nechává své publikum tonout při své ekvilibristice mezi tonální a atonální podobou elektroniky složené z analogových perkusí a hutných a zkreslených dubových basů. Svá alba vydává na progresivních labelech jakými jsou například Tanzprocesz či Kerm.

Brněnský producent a dj Plast (NONA records, Bastl Instruments) si nejlépe rozumí s modulárními syntezátory a drum machines. Ačkoliv ve svých djských setech věnuje především temnému technu, při svých živých vystoupeních však dává více prostoru experimentu v podobě pozvolného, pomalu se rozvíjejícího pohybu, prchavé, místy oscilující motoriky a atmosferických pulsujících dronových ploch.

Večer završí dj set spoluzakladatelky labelu Baba Vanga, hudební publicistky (Electronic Beats, Resonance FM, The Quietus, Radio Wave), hudebnice a organizátorky Lucie Udvardyové.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 7 Akce v MČ Praha 7

Podobné akce

Ubytování v okolí akce ATG x MENU: Carrageenan,...

Výstaviště HolešovicePraha (902 metrů)

Vila LannaPraha (2.5 km)

Tyn Yard ResidencePraha (2.8 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (2.8 km)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (3 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (2.2 km)