Barbora Dohnalová / A Quiet Place

Barbora Dohnalová / A Quiet Place

Adresa:

Praha 1, Opatovická 1737/3

Termín: 15.9.2018 15.12.2018

15zář - 15pro celý den

Žánr: výstavypraha výstava umění výtvarné umění současné umění malba realismus


Barbora je malířkou a ilustrátorkou, která také užívá pseudonymu Barbara von Grim. Letos ukončila diplomovou prací studium na Akademii výtvarných umění v Praze v malířském ateliéru profesora Michaela Rittsteina. V posledních letech se zabývá především technikou olejomalby, a akrylové malby na plátně. Mimo malbu tvoří také perokresby a ilustrace, jež vyšly v několika knižních publikacích. Malířství se plně věnuje již od roku 2007, kdy nastoupila na střední uměleckou školu.

Téma, které ji nejvíce zajímá, je především malba interiérů, které zahrnuje jak rozlehlé haly, domácké pokoje, dávno opuštěná místa, či monumentální knihovny u kterých je důležitá hra s perspektivou. Fascinuje ji ale především práce se světlem, dopad slunečního svitu do pokoje a hru stínů a ostrých světel. Snaží se tyto jevy světel a stínů vypozorovat a zaznamenat na plátno v různých podobách. Mimo interiéry Barbora již řadu let maluje architekturu zvenčí, inspiruje ji především architektura Ameriky, od viktoriánských a koloniálních sídel až přes polorozpadlé farmy a prosté dřevěné domy. Ve svých obrazech se snaží vystihnout hlavně atmosféru nostalgie, klidu i jakési tiché osamělosti.

Barbořina malba je úzce spojena také s literaturou. Nálada a prostředí často souvisí s knihami, které zrovna čte. Jedná se hlavně o inspiraci Stephenem Kingem, J.R.R. Tolkienem či H.P. Lovecraftem, tedy autory pracující s tajemnou atmosférou i lehce horrorovým nádechem. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Galerie a muzea - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Barbora Dohnalová / A...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (206 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (830 metrů)

ValentinskaPraha (901 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (319 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (343 m)