Libuše Jarcovjáková / Kimochi: Postele a pokoje

Libuše Jarcovjáková / Kimochi: Postele a pokoje

Adresa:

Praha 1, Stříbrná 2/212

Termín: 7.9.2018 21.10.2018
Vstupné:

dobrovolné

7zář - 21říj celý den

Žánr: výstavyvýstava galerie praha zdarma umění fotografie


„Listuju svým životem. Vcházím do prázdných pokojů, vidím prázdné postele. Vidím pokoje plné divných věcí, postele ve kterých spí divní lidé. Cizí pokoje v cizích městech. Přechodný domov, hotel, ubikace. Postele, kde mi bylo dobře. Nebo taky ne. Už nevím, kde to bylo, kdo tam se mnou byl. Zůstal jen obraz. Obrazy.“ Libuše Jarcovjáková
Undergroundová autorka mnohých literárních i fotografických deníku z 80. let se sama popisuje takto: “Fotografka, učitelka fotografie. Chodím a dívám se. Prošla jsem mnoha životními zkušenostmi, mám za sebou pády i vzestupy. Stala jsem se součástí různých společenství – snad kvůli jisté dávce empatie, která ke mně patří. Fotografovala jsem a fotografuji pořád a všude. Výsledkem je cosi jako kontinuální subjektivní dokument, často autobiograficky laděný.”

Libuše Jarcovjáková (*1952, FAMU) v Galerii Fotografic představí formou velkoformátové projekce dosud nepublikovaný projekt Kimochi: Postele a pokoje, který i přes svou nahodilou strukturu vykazuje prvky unikátního časosběrného dokumentu. Projekce bude doplněna unikátním hudebním doprovodem od Jakuba Kudláče, významného tvůrce české filmové a divadelní hudby a také pedagoga na pražské FAMU. Výstava probíhá v rámci Fotograf Festivalu.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Libuše Jarcovjáková /...

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (261 metrů)

ValentinskaPraha (331 metrů)

The Emblem HotelPraha (406 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (366 m)
Staroměstské náměstí Staroměstské náměstí Praha 1 (439 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (394 m)