Josef Bohuslav Foerster

Josef Bohuslav Foerster

Adresa:

Praha 1, Mariánské náměstí

Termín: 6.9.2018 24.10.2018
Vstupné:

10 Kč

6zář - 24říj celý den

Žánr: výstavyvýstava praha historie hudba skladatel


Národní knihovna ČR ve spolupráci se Společností Josefa Bohuslava Foerstra představuje výstavu, věnovanou významné osobnosti české hudby.

Jedná se o 14 zastavení nad jednotlivými etapami skladatelova života a tvorby. Zohledněn je nejen Foersterův život a skladatelské dílo, ale i jeho pedagogický vliv, působení v cizině, soukromí i jeho společenské kontakty. Jelikož J. B. Foerster, jako celospolečensky uznávaná a respektovaná osobnost, zastával v kulturním dění Československé republiky významné postavení, lze tuto výstavu chápat i jako příspěvek ke 100. výročí jejího vzniku.
Vítaným obohacením jsou vystavené notové záznamy a také ukázky z Foersterovy bohaté korespondence, které byly pro tuto příležitost vybrány z fondu Hudebního oddělení NK ČR. Výstava je pořádána při příležitosti výročního zasedání zástupců hudebních knihoven České národní skupiny IAML, které se v tomto roce koná v Praze a její iniciátoři chtějí jejím prostřednictvím rovněž upozornit na blížící se významná výročí v roce 2019 (100 let od založení Společnosti J. B. Foerstera, 160 let od narození skladatele J. B. Foerstera, 150 let od narození pěvkyně Berty Foersterové-Lautererové).

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Josef Bohuslav Foerster

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (58 metrů)

ValentinskaPraha (61 metrů)

The Emblem HotelPraha (106 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Staroměstské náměstí Staroměstské náměstí Praha 1 (212 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (254 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (571 m)