Architektura první republiky v Praze

Architektura první republiky v Praze

Adresa:

Praha 1, Na Františku 1039/32

Termín: 30.9.2018
Vstupné:

zdarma

Žánr: ostatní akcepraha architektura vycházka prohlídka zdarma volný vstup první republika československo historie umění


K oslavám stoletého výročí vzniku Československa se na podzim otevřou významné prvorepublikové budovy. Od září do listopadu budete mít každou poslední neděli v měsíci jedinečnou příležitost navštívit zdarma několik běžně nepřístupných architektonických skvostů postavených mezi lety 1918 až 1938. Navštivte s námi budovy rozličných architektonických stylů navržených předními architekty té doby – od reprezentativních paláců, sídel vzdělávacích a kulturních institucí po moderní církevní stavby!


Začínáme již v neděli 30. září 2018, kdy se na celý den od 10.00 do 18.00 hodin otevře Tyršův na Malé Straně, komplex budov postavených mezi lety 1921–1925 pro účely sídla Československé obce sokolské. 

V den oslav vzniku Československé republiky, 28. října, se kromě Tyršova domu otevře sídlo ministerstva průmyslu a obchodu na Františku od Josefa Fanty s nepřehlédnutelnou skleněnou kupolí, Gočárův dům zemědělské osvěty na Vinohradech, palác Metro na Národní třídě a také řada církevních staveb od architektů Josefa Gočára, Jože Plečnika či Pavla Janáka. 

Projekt vyvrcholí 25. listopadu 2018 otevřením funkcionalistického skvostu, komplexu tzv. francouzských škol v Dejvicích od architekta Jana Gillara. 

Vstup na prohlídky je zdarma. 

Připravujeme i komentované vycházky s architekty po vybraných pražských čtvrtích, speciální prohlídky pro děti, neslyšící či anglicky mluvící.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Kulturní centra - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Architektura první...

Tyn Yard ResidencePraha (530 metrů)

The Emblem HotelPraha (793 metrů)

ValentinskaPraha (894 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (647 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (744 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (1 315 m)