Vernisáže na Pragovce: Choreografie jednoho zápasu & Eroticon

Vernisáže na Pragovce: Choreografie jednoho zápasu & Eroticon

Adresa:

Praha 9, Kolbenova 923/34

Termín: 21.8.2018

21srpen úterý 18:00

Žánr: výstavyvernisážumění


Srdečně Vás zveme na zahájení nových výstav na Pragovce: Jan Matýsek: Choreografie jednoho zápasu v Pragovka Gallery Entry a Daniela Klimešová, Susanne Kass, Fredrika Biström: Eroticon v The White Room. Zároveň bude otevřena výstava v Pragovka Gallery Rear, Danica Pištěková: One size fits all. Připravte se na afterparty ve stylu jamu u táboráku. Kytary a klobásy s sebou.

Pragovka Gallery Entry / 21. 8. - 13. 9. 2018

Jan Matýsek: Choreografie jednoho zápasu

Choreografie zápasu je studií mužského těla. Je tělo profesionálního sportovce, fotbalisty, opravdu reálné? Není jen digitální informací na televizní obrazovce, pixelem, bakterií kmitající po obrovském stadionu? Jan Matýsek na (mužský) fotbal nahlíží jako na maskulinní iniciaci, přičemž vrchol přechodového rituálu spočívá v momentě výkopu na bránu. Čas se zastavuje, vše se roztéká v nečitelný obraz - přiblížíš se - pot prosakuje skrze obrazovku.

Kurátorka: Barbora Ciprová

The White Room / 21. 8. - 13. 9. 2018

Daniela Klimešová, Susanne Kass, Fredrika Biström: Eroticon

Tři umělkyni se zabývají absurdností sexu prostřednictvím obrazů ... a / nebo erotiky každodenních předmětů. Včetně, ale ne výhradně hrajeme s ošklivostí, krásou, voyeurismem, fetišismem, fantasy a queer aspekty erotického obrazu. Vyrábíme objekty, fotografie, koláže a instalace, které mohou být vnímány jako erotické, nebo ne. Nevíme co ti líbí.

Pragovka Gallery Rear / 24.7.-11.9. 2018

Danica Pišteková: One size fits all

Představme si svět, kde zapomenuté prostory našich oděvů budou jeho legitimní součástí, kde mezi vstupováním do a oblékáním se už nebude rozdíl. Jaké by to bylo, žít v měkké mprostoru.

Kurátor: Ján Pernecký

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 9 Akce v MČ Praha 9

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Vernisáže na Pragovce:...

Wellness Hotel STEPPraha (2.2 km)

Sportovní centrum OlšankaPraha (4.9 km)

Žižkovská televizní věžPraha (5.4 km)