Retrospektivní výstava Pavla Kantorka - Praha

Retrospektivní výstava Pavla Kantorka - Praha

Adresa:

Praha 12, Pertoldova 3346/10

Termín: 1.9.2018 30.9.2018

1zář - 30zář celý den

Žánr: výstavy


Pražský spolek InGarden připravil za finanční podpory MČ Praha 12 v oblasti kultury na rok 2018 Retrospektivní výstavu Pavla Kantorka v Kulturním centru 12, Pertoldova 3346/10, Praha 4. Výstava, která oživuje prostory KC 12, je otevřena od 1. září 2018 a trvá do 30. září 2018.

Výstava představuje 30 osvědčených vtipů, které starší generace zná z Mladého světa, Dikobrazu a dalších časopisů. Součástí výstavy je také rozšířený panel s životopisem pana Kantorka. Výstava je zpestřena retrospektivní knihovničkou Dikobrazu, návštěvníci si mohou půjčit a pročíst v rámci výstavy originální vydání Dikobrazů. V rámci výstavy je také vystaveno sedm velkých panelů s obsahem časopisu Dikobraz. Výstava jistě oslovuje starší generaci, které je humor pana Kantorka známý, ale také generaci mladší, jež se může s dílem našeho známého kreslíře blíže seznámit a v rámci retrospektivního tématu i obeznámit s humorem dob minulých i s tím současným.

Pavel Kantorek žil od roku 1968 v Kanadě. Zde se věnoval především svému hlavnímu oboru – teoretické fyzice, ale i zde kreslil, například pro kanadský deník Globe and Mail. O své kreslířské tvorbě říkal: „Vtipy mě napadají v době, kdy řeším nejsložitější problémy časoprostoru, zabývám se složitými rovnicemi. Zahlédnu směšnou situaci v době, kdy je mozek unaven, jakoby hledal způsob, jak si odpočinout. Náhle se objeví zkratka, kdy jsou k sobě přiřazené zdánlivě nesouvisející situace a najednou to v mozku klikne, zrodí se vtip a hlava dostane nový přísun energie.”

Školící centrum InGarden je výhradním zástupcem autorských práv Pavla Kantorka v České republice od roku 2010. Jeho tvorbu přibližuje pomocí výstav a prodejem tisků a dalších předmětů spojených s autorovou tvorbou.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 12 Akce v MČ Praha 12

Podobné akce

14čer - 31procelý den

Andy Warhol

, Staroměstské náměstí 15 Výstava

14kvě - 15kvěcelý den

1dub - 31procelý den

Alfons Mucha

, Staroměstské náměstí 15 Výstava

Ubytování v okolí akce Retrospektivní výstava...

Villa Seven HillsPraha (4.3 km)

VIPliving HouseboatPraha (6.6 km)

Top Hotel PrahaPraha (6.7 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (9.1 km)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (7.5 km)