Dolce far niente

Dolce far niente

Adresa:

Praha 9, Kolbenova 923/34a

Termín: 2.8.2018
Vstupné:

zdarma

2srpen čtvrtek 18:00

Žánr: výstavy


Pojďte s námi nic nedělat na Pragovku. Vy neděláte nic, družíte se a užíváte si industriálních kulis z pohodlného křesílka těsně vedle oleandru, my pro Vás připravujeme kulturní program..

19:00 setkání s umělkyní ve výstavě Danica Pištěková: One size fits all

Spolu s umělkyní si představíme svět, kde zapomenuté prostory našich oděvů budou jeho legitimní součástí, kde mezi vstupováním do a oblékáním se už nebude rozdíl. Jaké by to bylo, žít v měkkém prostoru. 

Danica Pišteková (*1987) po skončení studia oděvního designu v Trenčíně pokračovala ve studiu architektury na Katedře architektonické tvorby VŠVU v Bratislavě, kde v roce 2017 ukončila doktorandské studium. Tam naplno rozvinula svůj zájem o problémy vztahující se k tělu, měkké architektuře, prostoru a (jeho) odívání. Značnou část doktorandského studia strávila na Center for Information Tachnology and Architctura (CITA) v Kodani. Danica je zároveň spoluzakladatelkou a členkou platformy WOVEN, která se zabývá dočasnými instalacemi a vzdělávacími akcemi pro studenty. 

Do pozdních hodin budou otevřené také výstavy : Petra Hudcová, Hinda Weiss: Going Places a Kateřina Burgertová, Eliška Fialová, Petr Brožka: Jen způsob, jak nikomu nic neříct.

21:00 Letní kino na Pragovce/ čtvrtky (začátky po setmění) :

„(F)ANIMÁKY, aneb Animované filmy pro dospělé“ Pestrý mix krátkých animovaných filmů, které svými provokativními tématy, filmovou řečí a autorsky osobitým vizuálním zpracováním rozhodně nepatří mezi takzvané pohádky na dobrou noc a které nemusí být dětem promítány. Zato jsou tyto „FANIMÁKY“ vhodné pro všechny vnímavé dospělé. Animované filmy FAMU představí s Petrem Buňatou Alexandra Hroncová ze Studia FAMU. Večer zahájí dva krátké filmy projektu My Street Films CZ(mystreetfilms.cz).

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 9 Akce v MČ Praha 9

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Dolce far niente

Wellness Hotel STEPPraha (2.2 km)

Sportovní centrum OlšankaPraha (4.9 km)

Žižkovská televizní věžPraha (5.4 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (5.4 km)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (6.5 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (4.5 km)