Koncert filmové hudby SCI-FI

Koncert filmové hudby SCI-FI

Adresa:

Praha 1, Alšovo nábřeží 12

Termín: 13.10.2018
Vstupné:

500 - 1250 Kč

13říjen sobota 19:30

Žánr: koncertykoncertyorchestrsci-fi


Hvězdné války se vrací do Rudolfina ve velkolepém koncertu SCI-FI. Na pódiu bude 150 lidí. Fanoušci filmové hudby se dočkají dalšího tematického koncertu. A bude to pořádný nářez. Už 13. října 2018 naplní Dvořákovu síň pražského Rudolfina kultovní melodie z žánru SCI-FI v podání Filmové filharmonie. Na programu je například hudba z filmů Predátor, Znamení nebo Star Trek. A samozřejmě nebudou chybět Hvězdné války.

Filmová filharmonie, zkráceně FILMharmonie, si zakládá na tom, že předává hudbu s maximální profesionalitou a zároveň s nadšením, které posluchače dokáže do melodií naprosto vtáhnout. Skladby, které znají ze stříbrného plátna, najednou můžou prožívat. O husí kůži nebývá na koncertech nouze. Premiérově zazní také třeba hudba ze Supermana.

Filmová filharmonie se ke SCI-FI programu vrací po roce. Odstartuje jím sezónu 2018/2019. Loni na podzim takto beznadějně vyprodala Rudolfinum. Pro sci-fi koncert jsou prý navíc potřeba i nezvyklé nástroje a velké množství bicích. Ostatně právě bicí sekce sklízí na koncertech Filmharmonie největší potlesk.

Velká síla Filmharmonie spočívá právě v nadšení muzikantů a dirigenta, jak už si diváci mohli všimnout na předchozích úspěšných koncertech. Vzhledem k perfekcionismu ředitele Matěje Lehára a ke známému energickému vedení dvorního dirigenta Chuheie Iwasakiho je tak jasné, že koncert bude špičkový. K orchestru se opět přidá Pěvecký sbor Filmové filharmonie pod vedením Lenky Dandové, který se představil v květnu na koncertu Games. Spolupráce obou těles dodává koncertům punc jedinečnosti, na pódiu tak bude 150 účinkujících. Diváci se o tom můžou přesvědčit na vlastní kůži 13. října v Rudolfinu.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Koncert filmové hudby...

ValentinskaPraha (179 metrů)

The Emblem HotelPraha (233 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (244 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Staroměstské náměstí Staroměstské náměstí Praha 1 (387 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (409 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (804 m)