FAMU léto - - Letní kino na Pragovce

Adresa:

Praha 9, Kolbenova 923/34a

Termín: 26.7.2018
Vstupné:

Zadarmo

26červenec čtvrtek 21:00

Žánr: festivalyprojekce


Pragovka po letošním úspěchu prvních čtyř večerů s letním kinem a filmy FAMU pokračuje v takto započaté dramaturgii i dalšími večery s filmy studentů této přední české filmové školy. První tři nadcházející večery budou navíc doplněné o krátké snímky projektu My Street Films.

Záměrem tvůrců programu zdejšího letního kina je navázat na místní – pragováckou – uměleckou tvorbu převážně mladých tvůrců a obohatit ji o další, tedy filmovou dimenzi. Dramaturgie budoucích večerů se nyní lehce proměnila: vybrána byla konkrétní témata, která umožňují na půdorysu každého večera ukázat umělecky různorodé uchopení problému jednotlivými autory.

Zároveň budou první tři večery doplněny o prezentaci vítězných filmů projektu My Street Films, který podporuje začínající filmaře a propaguje dokumentární žánr nejen pořádáním přednášek známých dokumentaristů. Letošní léto máte po celé Praze možnost vidět to nejlepší z MSF filmů a na stránkách projektu můžete přihlásit svůj krátký film i vy a projet si letní turné třeba hned příští rok!

Touto přehlídkou krátkometrážních filmů studentů FAMU chce její hlavní iniciátor a organizátor Petr Buňata umožnit pražským divákům, aby se s málo dostupnou tvorbou současné mladé generace FAMU seznámili. V případě nepříznivého počasí se promítá uvnitř budov Pragovky. 
 V areálu je možnost využít občerstvení v přilehlé kavárně-baru. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 9 Akce v MČ Praha 9

Podobné akce

Ubytování v okolí akce FAMU léto - - Letní...

Wellness Hotel STEPPraha (2.2 km)

Sportovní centrum OlšankaPraha (4.9 km)

Žižkovská televizní věžPraha (5.4 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (5.4 km)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (6.5 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (4.4 km)