Cesta člověka

Cesta člověka

Adresa:

Praha 2, Vyšehradská 320/49

Termín: 3.7.2018 30.8.2018
Vstupné:

volný vstup

3čvc - 30srp celý den

Žánr: výstavymalbaumění


Výstava Cesta člověka Jiřiny Lockerové v Emauzích  

Originální výstava akademické malířky Jiřiny Lockerové Cesta člověka se uskuteční od 10. července do 30. srpna 2018 v prostoru Emauzkého kláštera v Praze. Originální autorská výstava zahrnuje cyklus 14 obrazů. Výstava nabízí navštěvníkům originální umělecký i spirituální zážitek.

Vstup na výstavu je zdarma. Kolekce obrazů prezentuje vztah autorky k duchovním podnětům a čerpá inspiraci z vnitřního prožitku kontemplace. „Výstava je inspirovaná Kristem a jeho cestou, ve které se zrcadlí „Cesta člověka“. Každý obraz je příběhem. Celá instalace je jeden příběh, který začíná „Přijetím Krista“ a tím „Zrozením světla“ přes „Temnou noc“ k „Rozpouštění ve světle“. Obrazy „Cesta člověka“ inspirují k tichému zklidnění ve vlastním nitru,“ říká autorka Jiřina Lockerová. Instalace v prostorách Emauzkého klášteřa je citlivým spojením unikátního a tichého místa kláštera a obrazů Jiřiny Lockerové inspirovaných tichou meditací.

„V tomto cyklu obrazů jde o abstraktní vyjádření, které se nevymezuje na určitý proud duchovního vyznání, ale zastává propojující funkci spirituální potřeby člověka, který hledá různé podněty duchovního sycení,“ říká Jiřina Lockerová. Akademická malířka Jiřina Lockerová je absolventkou oboru Ilustrace na Vysoké škole umělecké průmyslové v Praze. Ilustrovala knihy Panovníci českých zemí, dětská leporela zvířátek a další knižní tituly. Je autorkou řady sérií obrazů. Ilustrování knih v naučné a dětské literatuře vystřídala postupně duchovní inspirace. Olejomalbou vyjadřuje své vnitřní prožitky a také poznávání duchovních principů. V roce 2013 se uskutečnila výstava obrazů na Vyšehradě. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 2 Akce v MČ Praha 2

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Cesta člověka

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (603 metrů)

Royal Court HotelPraha (885 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (925 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (1 084 m)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (474 m)