Československý festival 2018

Československý festival 2018

Adresa:

Praha 1, Staroměstské náměstí

Termín: 8.9.2018 9.9.2018
Vstupné:

zdarma

8zář - 9zář celý den

Žánr: festival praha zdarma volný vstup akce zdarma první republika historie československo 1918


3. ročník festivalu bude probíhat ve znamení oslav 100. výročí republiky a hlavní program se uskuteční 8. a 9. září 2018 na Staroměstském náměstí.

Hlavní část programu festivalu tvoří oslavný česko – slovenský hudební a taneční festival. Návštěvníci se mohou těšit na folklorní vystoupení, na program spojený s první republikou a na další program v podání umělců z České republiky i Slovenska.

Cílem je představit tradice, kulturu, řemesla, výrobky a další oblasti života v regionech v České a Slovenské republice.

Slavnost bude probíhat ve znamení „Oblíbená jídla ze 100leté historie“, například speciality z první republiky. Podávat se budou nejen oblíbená jídla osobností, např. T. G. Masaryka, ale i další zajímavé české, moravské a slovenské speciality.

Program bude prokládán komentáři z historie Československa, rozhovory s válečnými veterány ze všech období, vojáky a hasiči, vyznamenanými za statečnost, osobnostmi kulturního a sportovního života a dalšími osobnostmi. Na to pak naváží besedy veřejnosti s těmito osobnostmi spojené s autogramiádou.

Tento zábavný a poučný program ke 100. výročí republiky, jehož součástí budou interaktivní expozice pro děti, bude zdarma přístupný široké veřejnosti.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Československý...

The Emblem HotelPraha (154 metrů)

ValentinskaPraha (260 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (264 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (48 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (552 m)