Moscow City Ballet

Moscow City Ballet

Adresa:

Praha 1, Náměstí Republiky 4

Termín: 20.11.2018

20listopad úterý 19:00

Žánr: divadlo


MOSCOW CITY BALLET Nejproslulejší baletní představení Labutí jezero a Louskáček v provedení Moscow City Ballet v Praze! Choreografie: Victor Smirnov-Golovanov / Ludmiła Nerubashchenko Datum : 20. listopadu 2018 (19:00) – Louskáček 21. listopadu 2018 (16:30, 20:00) – Labutí jezero

Místo: Divadlo Hybernia, Praha Informace o akci: MOSCOW CITY BALLET – proslulý baletní soubor navštíví v listopadu 2018 Prahu. Soubor, který založil významný choreograf Victor Smirnov-Golovanov, a v němž vystupují tanečníci s klasickou ruskou baletní školou, je slavný na celém světě. V letošním roce Moscow City Ballet slaví 30. výročí své umělecké dráhy a bude vystupovat na výjimečném místě, v Divadle Hybernia, kde pražskému publiku předvede svá výjimečná představení: Labutí jezero a Louskáček. Pro představení Moscow City Ballet jsou charakteristické nádherné kostýmy, působivá choreografie, magické osvětlení a nádherná scéna. Podle hodnocení kritiků nejde odolat kouzlu tohoto souboru, ani na něj zapomenout: tvoří umění, který je silným zážitkem pro každého diváka. Nelze popsat vzrušení a emoce, které způsobuje Moscow City Ballet – ty je nutné prožít! LABUTÍ JEZERO je představení, které publikum miluje.

Labutí jezero je příběh o boji dobra se zlem, o síle lásky a citech, které překonají hranu života a smrti. Úspěch tohoto představení je založen na skvělé choreografii a hudbě. Jednoduchost děje a vzrušující interpretace lásky Odetty a Siegfrieda jako symbolu síly lásky, jsou doprovázeny vysoce emotivními tanečními sestavami, znázorňujícími duševní zážitky hrdinů. Okouzlující valčík, hrdé rytmy polonézy, ohnivý španělský tanec a temperamentní čardáš diváka hypnotizují a uvedenou do kouzelné nálady. Mimořádnou předností je hudba, která nadchne svojí krásou a jemností melodií. Od prvního do posledního taktu je děj spojován do jednotného obsahu. Dívky zakleté do labutí, zlý duch a city, které překonají hranu života a smrti, neměnně vzrušují diváky na celém světě. LOUSKÁČEK nazval The New York Times nádherným a dech beroucím, je to cesta do krajiny snů. Malá dívenka dostane dárek v podobě louskáčku na ořechy, který se ve snu mění v prince z pohádky a ona v princeznu.

V jednotlivých scénách balet předvádí charakteristické tance: Tanec Cukrové víly, Španělský tanec, Arabský tanec, Čínský tanec, Trepak, Pastýřský tanec a závěrečný Květinový valčík. Krásná symfonická hudba doplňuje celkový umělecký zážitek, není členěna jako u většiny baletů hudební divertissement, ale tvoří skvělé taneční symfonické poema, "čitelné" pro každého tanečníka, a taktéž – což je důležité – pro diváka-posluchače. Louskáček je představení, které se bude líbit zejména těm divákům, kteří balet vidí poprvé, včetně dětí. Moscow City Ballet přímo okouzlil publikum. Každá sekunda jejich vystoupení je hodna pozornosti. A po představení publikum odchází ze sálu jako očarované… (The Star)

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Moscow City Ballet

Tyn Yard ResidencePraha (347 metrů)

The Emblem HotelPraha (742 metrů)

ValentinskaPraha (864 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (67 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (571 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (931 m)