Landscape festival - Praha

Landscape festival - Praha

Adresa:

Praha

Termín: 15.6.2018 30.9.2018
Vstupné:

zdarma

15čer - 30zář celý den

Žánr: festivalyzdarma


Nenechte si ujít Landcape, mezinárodní krajinářský festival, pro který byly na základě rozpravy s odbornou veřejností vybrány pražské lokality, které jsou v současnosti tématem diskuzí o jejich nové budoucnosti – vrch Vítkov, ostrov Štvanice, Rohanský ostrov a Žižkov. Tyto lokality by se měly v rámci budoucí revitalizace stát příkladem kvalitního rozvoje městské krajiny a veřejného prostoru v širším centru Prahy. Festival se doktkne městského veřejného prostoru a urbanizované krajiny v České republice.

Jedním z hlavních témat letošního ročníku bude udržitelnost kvality životního prostředí ve vztahu k městské krajině a veřejnému prostoru českých měst a diskuze o adaptaci na změny klimatu. Festival představuje Prahu v nových environmentálních souvislostech.

Festival nemá centrální prostor a jeho hlavní ideou je vytvoření alternativní turistické trasy vůči přehřátému centru, vzájemné propojování „pražských divočin“ a představení potenciálů možných budoucích center společenských aktivit daných městských částí. Dále také hledání širších urbanistických vztahů i k dalším lokalitám např. Holešovická tržnice, Bubny, Florenc, Palmovka, Olšanská nebo Jarov. Na mnoha místech této linie rozkvetly v dubnu narcisy vysázené v rámci podzimního workshopu. Ty jako předvoj rozsvítily trasu blížícího se festivalu a upozornily tak na místa, na nichž se za pár týdnů objeví site-specific instalace a intervence.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Hudební kluby v Praze Akce v MČ Praha

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Landscape festival -...

Royal Court ApartmentsPraha (545 metrů)

Royal Court HotelPraha (781 metrů)

Žižkovská televizní věžPraha (1 132 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (1 124 m)
Novoměstská radnice v Praze Novoměstská radnice v Praze Praha 2 (1 212 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (1 535 m)