Yellow Ribbon Run / Běh se žlutou stužkou

Yellow Ribbon Run / Běh se žlutou stužkou

Adresa:

Praha 7, Park Stromovka

Termín: 13.6.2018

13červen středa 18:00

Žánr: sport


V rámci závodu RunCzech O2 Pražské štafety 2018 se poběží i Yellow Ribbon Run/Běh se žlutou stužkou. Je to výjimečný projekt, který dává druhou šanci lidem s trestní minulostí. Yellow Ribbon Run má za úkol bořit předsudky a popularizovat opomíjené téma zaměstnávání osob po výkonu trestu. Českou premiéru měl Yellow Ribbon Run v roce 2016.

Připojili jsme se tak k mezinárodní iniciativě, která má svůj původ v Singapuru. Své síly spojili Vězeňská služba ČR, Probační a mediační služba, RUBIKON Centrum, CSR platforma Business Leaders Forum a RunCzech. CO SYMBOLIZUJE ŽLUTÁ STUŽKA? Žlutá stužka na dresech běžců je symbolem návratu z vězení na svobodu a úspěšného začlenění do společnosti. Je to symbol naděje na druhou šanci bývalých vězňů. Její význam vychází z písně „Tie a Yellow Ribbon Round the Old Oak Tree“ Tonyho Orlanda. Motto Yellow Ribbon Run zní „uteč předsudkům“. Právě předsudky propuštěným vězňům škodí nejvíce. Lidé, kteří opouští brány věznice v České republice stále obtížně hledají práci. Polovina českých firem po uchazečích při náboru vyžaduje výpis z trestního rejstříku. Osob propuštěných z vězení bylo v r. 2016 přes deset tisíc. Získání stabilního zaměstnání je předpokladem pro plnohodnotný, beztrestný život každého propuštěného vězně. Šanci získat legální zaměstnání má zatím jen polovina z nich.

Myšlenka Yellow Ribbon Run je jasná: ukažme, že umíme dát lidem po výkonu trestu šanci, protože bez práce nemají možnost vrátit se do plnohodnotného života. Věříme, že každý člověk má právo na druhou šanci, pokud o ni stojí. Poběžte s námi! Registrujte se a s připnutou žlutou stužkou se zúčastněte některého z nabízených závodů RunCzech běžecké ligy. Svým během podpoříte integraci bývalých vězňů a vyjádříte své přesvědčení, že i oni si zaslouží druhou šanci. Registrujte se zde: REGISTRACE Vytvořte si firemní štafetu! Můžete si postavit svoji firemní štafetu v rámci O2 Pražských štafet 4×5 km a běžet jako tým spolu se svými kolegy a podpořit tak dobrou věc. Registrujte se zde: REGISTRACE Více informací najdete přímo na webu www.yellowribbon.cz nebo na Facebooku.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 7 Akce v MČ Praha 7

Podobné akce

1čer - 2čercelý den

20dub - 21dubcelý den

Hokej s Patem a Matem

, Českomoravská 2420/15a Sport

29led - 17čercelý den

Kung Fu pro děti

, Křejpského 1501 Sport

Ubytování v okolí akce Yellow Ribbon Run / Běh...

Výstaviště HolešovicePraha (409 metrů)

Vila LannaPraha (1 854 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (2.3 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (2.4 km)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (2.5 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (2.3 km)