Pražské Quadriennale

Pražské Quadriennale

Adresa:

Praha 7, Výstaviště Holešovice

Termín: 6.6.2018 16.6.2018

6čer - 16čer celý den

Žánr: ostatní akcepřehlídkasoutěž


Pražské Quadriennale - mezinárodní soutěžní přehlídka scénografie a divadelní architektury - je nejrozsáhlejší a nejvýznamnější akcí svého druhu na světě. 14. ročník Pražského Quadriennale se bude konat od 6. do 16. června roku 2019 na pražském Výstavišti, kam se vrací po 12 letech.

Českou prezentaci vyhrál koprodukční projekt Divadla Letí, Tygra v tísni a Jihočeského divadla, který pozve diváky na Štvanici do adaptačního tábora pro uprchlíky z jiných planet s názvem CAMP Q. Představí dva progresivní proudy českého divadla - divadlo nezávislé a interaktivní. Diváci se volně pohybují po vymezeném prostoru a je na nich, čemu nebo komu věnují pozornost. Jevištěm bývá opuštěný dům, ostrov či ulice.

Herci rozeznatelní často jen podle detailů se pohybují spolu s diváky a odhalují jim vždy svou verzi příběhu. Diváci dostanou možnost prožít v táboře paralelně se odvíjející příběhy - navštíví obchody, využijí dalších služeb a seznámí se s cizími kulturami. A spatří scénografickou výstavu v interakci s herci v rámci netradiční divadelní inscenace. Scénář CAMP Q píšou mladí čeští a katalánští autoři v rámci projektu Fabulamundi - Beyond Borders.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 7 Akce v MČ Praha 7

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Pražské Quadriennale

Výstaviště HolešovicePraha (0 metrů)

Vila LannaPraha (1 774 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (1 927 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (1 984 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (2.1 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 995 m)