Synchronizované vernisáže na Pragovce Vol.3

Synchronizované vernisáže na Pragovce Vol.3

Adresa:

Praha 9, Kolbenova 923/34a

Termín: 24.5.2018 15.6.2018
Vstupné:

zdarma / dobrovolný příspěvek

24kvě - 15čer celý den

Žánr: výstavy


Pragovka Gallery a The White Room vás srdečně zvou na další z řady synchronizovaných vernisáží. Hromadné zahájení proběhne 24. 5. v 18:00 v areálu Pragovky, následně bude věnován prostor jednotlivým výstavám individuálně.

Během jednoho večera tak budete moci projít všemi třemi galerijními prostory v Pragovka Art District a vyslechnout si autorský a kurátorský výklad tří nových výstavních projektů: Tomáš Pavlacký: Your Bloom (kurátorka Klára Burianová); Olga Mikh Fedorova, Milan Mazúr, Iryna Zakharova: CHIASMUS (kurátor Viktor Čech); David Pešat, Ondřej Maleček: Doma na výletě (kurátor Petr Vaňous) program: 18:00 společné zahájení výstav: Tomáš Pavlacký: Your Bloom; Olga Mikh Fedorova, Milan Mazúr, Iryna Zakharova: CHIASMUS; David Pešat, Ondřej Maleček: Doma na výletě 18:15 vernisáž výstavy: Tomáš Pavlacký: Your Bloom / Pragovka Gallery Entry 18:30 vernisáž výstavy: Olga Mikh Fedorova, Milan Mazúr, Iryna Zakharova: CHIASMUS / Pragovka Gallery Rear 19:00 vernisáž výstavy: David Pešat, Ondřej Maleček: Doma na výletě / The White Room

Tomáš Pavlacký: Your Bloom kurátorka: Klára Burianová Pragovka Gallery Entry 24. 5. - 15. 6. 2018 Post-digital-Site spefic projekt Your Bloom Tomáše Pavlackého (*1987) je zaměřen na místo svého vzniku a prezentace, Pragovky, její vnitřní i vnější prostředí, environmentální i sociální. Pavlackého instalace v základu vychází z charakteru místní architektury, zároveň poskytuje skryté informace o aktuálním dění na Pragovce. Olga Mikh Fedorova, Milan Mazúr, Iryna Zakharova: CHIASMUS kurátor: Viktor Čech Pragovka Gallery Rear 24. 5. - 5. 7. 2018 Jsme věc či průsečík vektorů?

Kráčí po ulici předmětná reprezentace našeho v sociálních sítích neustále plovoucího já, nebo jsme naopak evolučním rozšířením organické hmoty této planety, jejími chapadly, do sféry jiného, digitálního bytí? Hra s estetikou materiálových instalací a s počítačovou grafikou, 3D modely či se spektakulární iluzí postprodukované řeči pohyblivých obrazů dnes často tvoří i v umění spojité nádoby, leckdy i v rámci tvorby jednoho autora.

V podobném duchu by měla být realizována i výsledná podoba této výstavy složené z tvorby 3 tvůrců. David Pešat, Ondřej Maleček: Doma na výletě The White Room Kurátor: Petr Vaňous 24. 5. - 15. 6. 2018 Název výstavy dvou malířů střední generace Davida Pešata (1980) a Ondřeje Malečka (1977) evokuje paradoxní situaci, totiž vědomí dočasnosti pobytu v místě, které je všeobecně vnímáno jako stabilní, budované útočiště a podvědomě spojováno s klidem a zázemím – domov (ale třeba také ateliér, coby místo pracovní koncentrace). Být „doma na výletě“ však znamená být si vědom jistoty v nejistotách a naopak nejistoty v jistotách. Je to vědomí otevřených cest, které zneklidňují. A to je také základní předpoklad jakékoliv živé tvorby. Totiž nenechat se ochočit svými vlastními schopnostmi a zkoušet stále něco nového a jinak. Nepodléhat stereotypům ani v rovině vnímání, ani v rovině reflexe a výrazu.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 9 Akce v MČ Praha 9

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Synchronizované...

Wellness Hotel STEPPraha (2.2 km)

Sportovní centrum OlšankaPraha (4.9 km)

Žižkovská televizní věžPraha (5.4 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (5.4 km)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (6.5 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (4.5 km)