Mezinárodní den Biodiverzity v Zoo Praha

Mezinárodní den Biodiverzity v Zoo Praha

Adresa:

Praha 7, U Trojského zámku 120/3

Termín: 19.5.2018
Vstupné:

dospělí 200,-., děti 150,- Kč

Žánr: ostatní akce


Populární česká hudební skupina Slza, která se proslavila například písní „Lhůta záruční“, stráví tuto sobotu v Zoo Praha, kde si spolu s návštěvníky připomene Mezinárodní den biodiverzity. Ten tradičně připadá na 22. května a pražská zoo k němu připravila bohatý program, který vyvrcholí právě akustickým koncertem Slzy. Skupina tak podpoří in-situ projekty Zoo Praha známé pod souhrnným označením Pomáháme jim přežít.

Část sobotního programu se odehraje u výběhu koní Převalského, neboť právě Návrat divokých koní – letecké transporty do mongolské domoviny – patří mezi klíčové in-situ projekty Zoo Praha. Dlouhá řada těchto projektů se však nyní rozšiřuje o podporu aktivit na záchranu luskounů v jižní Asii; proto je také luskoun na vizuálu celé akce.

„Tento bizarní, šupinami pokrytý savec je nejobchodovanějším divokým zvířetem planety,“ zdůrazňuje ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek. „Uvádí se, že každých pět minut je zabit jeden luskoun; pro maso i šupiny. Z Asie přicházejí další a další snímky zmrzačených luskounů, které zabavila policie. Ve střední Africe jsou loveni o překot, a jak úřady, tak ochranářské organizace – až na pár čestných výjimek – selhávají.“

Program na sobotu (19. května):

9.00 – 13.00 Vyplňování soutěžního kvízu (bude k dispozici u všech vchodů do Zoo Praha nebo u výběhu koní Převalského v horní části zoo).

13.00 Setkání se Slzou a chovatelem Radkem Zoulou u koní Převalského. Komentované krmení spojené s rozhovorem se členy skupiny, představením koní Převalského a projektu Pomáháme jim přežít. Odevzdání soutěžních kvízů.

14.00 Akustický koncert skupiny Slza (před zahájením Slza vyhlásí vítěze kvízu).

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 7 Akce v MČ Praha 7

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Mezinárodní den...

Vila LannaPraha (1 606 metrů)

Výstaviště HolešovicePraha (1 861 metrů)

The Emblem HotelPraha (3.2 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Katedrála sv. Víta Katedrála sv. Víta Praha 1 (3 km)
Pražský hrad Pražský hrad Praha 1 (3.1 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (3.8 km)