Turnaj králů

Turnaj králů

Adresa:

Praha 6, Park Maxe van der Stoela

Termín: 12.5.2018 13.5.2018
Vstupné:

dospělí 100,-., děti 50,- Kč

12kvě - 13kvě celý den

Žánr: ostatní akce


O víkendu 12. a 13. května bude v Parku Maxe van der Stoela v Praze 6 pořádně rušno, odehraje se tam první ročník akce nazvané Turnaj králů. Na návštěvníky čeká po oba víkendové dny výlet do historie, konkrétně do doby Václava I. Lidé se mohou těšit na opravdu bohatý program, ve kterém si přijdou na své malí i velcí návštěvníci – připravený je královský průvod, rytířský turnaj k tomu hudební a taneční vystoupení, šermířské souboje, dětská ponožková bitva a další. Atmosféru pak dotvoří dobové tržiště.

Rytířských turnajů, které tvoří hlavní body programu, se zúčastní profesionální jezdci na koních. Ti předvedou řadu dovednostních soubojů, jež prověří jejich jezdecký a rytířský um. Utkají se například v srážení přileb, útoku na točící terč, trefování kroužků nebo hodu oštěpem na kance. Chybět nebude ani střet na zemi v souboji s dřevci a meči. Připravili jsme také rytířský tábor, kde bude mít každý rytíř svůj stan. Diváci se tam mohou se svými oblíbenci setkat a vyfotit.

Protože je akce koncipována jako zábavně historický den pro celou rodinu, organizátoři nezapomněli ani na nejmenší návštěvníky. Kromě nejrůznějších vystoupení se mohou děti samy zapojit do bitevní vřavy. Samozřejmě se nejedná o souboj na ostří nože, místo toho se utkají v bitvě ponožkové. Jde o velmi oblíbenou atrakci, kterou si užívají ratolesti i jejich rodiče. Každý, kdo se chce nechat naverbovat, nechť si připraví na druhý květnový víkend pár starých nepotřebných ponožek

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 6 Akce v MČ Praha 6

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Turnaj králů

The Golden Wheel HotelPraha (873 metrů)

Restaurant a hotel NebozízekPraha (1 317 metrů)

Vila LannaPraha (1 877 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Pražský hrad Pražský hrad Praha 1 (879 m)
Katedrála sv. Víta Katedrála sv. Víta Praha 1 (898 m)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (1 825 m)