Irský Máj - Divadlo v Celetné Praha

Irský Máj - Divadlo v Celetné Praha

Adresa:

Praha 1, Celetná 17

Termín: 11.5.2018 13.5.2018
Vstupné:

250,-., 280,- Kč

11kvě - 13kvě celý den

Žánr: ostatní akcevzdělávacíseminářtanecpřehlídkataneční


Milí přátelé Irska, letos pro vás připravujeme již osmý ročník festivalu Irský Máj / Irish May a jako každý rok plánujeme i letos velmi pestrý program, aby si každý našel to svoje :)

Již tradičně zahájí festival taneční přehlídka Pod jednou střechou, která letos nese podtitul Irská mytologie. Pokud vám připadají naše pohádky o Karkulce a babičce sežrané vlkem moc brutální, tak ještě nevíte, co vše se nachází v irské mytologii! Přijďte se podívat, jak toto téma zpracuje osm tanečních skupin - můžete se těšit na choreografie tanečníků z Coiscéim, Gall-Tír, inSpiral, Níl Na Lá, Rinceoirí, Seamróg, Simply Dance a Sona Sól. Večerem diváky provede svým fantastickým moderátorským stylem Michaela Váňová.

Sobotní dopoledne bude letos patřit tanečníkům a hlavně choreografům. Vzdělávací seminář Choreografie, pohyb a prezentace na jevišti je určen pro každého, koho baví vymýšlet nové choreografie a kdo by rád načerpal novou inspiraci pro ještě lepší a zajímavější choreografickou tvorbu. Dozvíte se základy teorie a vše si rovnou vyzkoušíte v praxi přímo na prknech divadelního jeviště. Seminář povede zkušená tanečnice a pedagožka Natálie Matysková, studentka oboru choreografie na pražské HAMU.

V sobotu večer vás čeká další nálož irských tanců. Tentokrát celým večerem protančí skupina Rinceoirí, a to za doprovodu živé hudby v podání kapely Shannon. V rámci představení bude k vidění ladný tanec v měkkých botách i rytmický irský step, současný irský tanec bude doplněn o tradiční irský step sean-nós a moderní tanec. Budete moci shlédnout jak společné choreografie, tak i sóla jednotlivých tanečníků. Členové skupiny Shannon navíc doplňují svá vystoupení vtipnými historkami ze života i trochou teorie irské hudby, takže se můžete přiučit i něčemu novému.

Nedělní dopoledne bude již tradičně patřit rodinám s dětmi. Během oblíbeného Májového trojBOJe se můžete těšit na výbuchy smíchu při divadelní pohádce, zahřát své mozkové závity při dobrodružném toulání se zákulisím divadla a popustit uzdu fantazii ve tvořivé dílně.

Festival zakončíme v neděli večer originálním představením Taneční IMPROshow, což je nový formát představení, které se bude tvořit přímo na jevišti před vašima očima! Dvou až tří členné týmy tanečníků se budou ucházet o přízeň poroty i publika v krátkých tanečních sekvencích na vámi vylosované skladby. Večerem bude provázet Hanka Malaníková - moderátorka a rozhodčí v jedné osobě, která se díky svým pohotovým reakcím a bohatým zkušenostem z divadelních improvizačních zápasů nepochybně postará o velmi vtipný průběh celého večera a jistě vás dostane do té správné improvizační nálady!

Přijďte s námi již po osmé zažít Irsko v Srdci Prahy!

Těšíme se na vás,

Májový tým.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Irský Máj - Divadlo v...

Tyn Yard ResidencePraha (121 metrů)

The Emblem HotelPraha (438 metrů)

ValentinskaPraha (558 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (240 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (264 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (709 m)