OvO & Velo

OvO & Velo

Adresa:

Plzeň, Doudlevecká 71

Termín: 28.10.2017
Vstupné:

100,-

28říjen sobota 19:00

Žánr: koncertyrockhardcoreunderground


Jako třetí z říjnových temnovečírků nás již potřetí čekají italští šamani OvO a doplní je chebští Velo a nejen kvůli tomu aby se to rýmovalo! OvO [Ita] noise rock / industrial / avantgarde

Svět temných šamanských rytmů se potkal se světem noisové, industriální avant-gardy, aby společně utvořili přívalovou vlnu mocné energie, která převyšuje vše pozemské. Italské duo se vyznačuje především intenzitou a nekompromisností svého projevu a atmosférou připomínající spíše náboženský rituál primitivních národů, než koncert v klasickém pojetí.

Zaříkávání se zarývá pod kůži až mrazí a ve spojení s hypnotickým bubnováním a přívalem zvuků navozuje extatické stavy. Kapela působí na scéně již 15 let a na kontě má přes deset alb. Kdo byl přítomen na jejich vystoupení na předloňském ročníku Psy-High, mohl zažít bouři vzbuzující dojem apokalypsy, kdy po nebi lítaly myriády blesků a vála vichřice, vzduchem se nesl zlomocný hlas smíšený s hřměním, a neustál ani při zřícení stage nápory větru. Konec světa však nenastal, takže můžete přijít na plovárnu pro další pekelnou bouři!

VELO [Cheb] avantgarde / noise / hardcore Další kapela z Chebu? A mají v ansámblu i trumpetistu? Žeby první veselá skapela ze západní meky zoufalství? Ale kdeže… Velo, pokračují v tradici a hrají takovej temnej rock’n’roll navazující například na Esgmeq, ve složení kytara, basa, bicí a celé to doplňuje pro tento žánr netradiční, dříve zmíněný hráč na trubku!

Zatím mají na kontě jeden 12“ s názvem Dionysos a pro většinu český scény jsou vlastně stejně tak tajemný jako byly samotné sochy na velikonočních ostrovech. Velikonoční ostrovy, což je úplný, nezkrácený název této záhadné, skromné a hluboko pod undergroundem žijící kapely, mají před sebou nadějnou a paradoxně velmi světlou budoucnost, kdy se ukáže, jestli kluci dokážou svůj talent udržet a stále rozvíjet. Každopádně jim v tom všichni držíme palce a na jejich vystoupení se také moc těšíme!

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Plzeň Akce v obci Plzeň

Podobné akce

Ubytování v okolí akce OvO & Velo

Sportpenzion PohodaPlzeň (6.7 km)

Vila VerunkaPlzeň (7.9 km)

Relaxklub TřemošnáPlzeň (8.8 km)