O Crivo + Hello?

O Crivo + Hello?

Adresa:

Plzeň, Most Ivana Magora Jirouse 2

Termín: 5.6.2017
Vstupné:

120 – 190

5červen pondělí 20:00

Žánr: divadloTanec


João Paulo Gross: O Crivo / Lim Set Byeol: Hello?

João Paulo Gross: O Crivo

Sertão je jedním z nejchudších a nejsušších krajů v srdci Brazílie, přesto nebo právě proto silně inspiruje a vede umělce k hlubokým sondám do lidských duší. Psal o něm význačný brazilský intelektuál a spisovatel João Guimaraes Rosa a jeho povídky, zvláště „The First Stories“, daly základ Grossovu duetu O Crivo (Hádanka).

Divoký hlas přírody rozeznívá pohyby tvůrce v dokonalé symbióze s druhým mužem na scéně. Každý si kráčí svým vlastním příběhem, vyhledávajíc samotu, aby vedl dialog sám se sebou. Jak jinak můžeme být skutečně tím, kým jsme? A dosáhnout koexistence navzdory neklidu dnešního světa. Ser-tão také znamená portugalskou slovní hříčku ve smyslu „být tak moc“.

Lim Set Byeol: Hello?

Firemní kultura v Asii, to je silný tlak na sebeovládání, a ten se projevuje v celé korejské společnosti. Jen žádné emoce! Je nepatřičné projevit úzkost, stud, nadšení, strach, vztek… všechno má svůj řád. Kdy a kde se vlastně můžete svobodně projevovat? Na divadle, snad. Autorka své pocity sdílí otevřeně a její duet uchvátil diváky Masdanza.

Odvážnou kritikou tlaků jiho-korejské společnosti si vysloužila uznání mezinárodní jury téhož festivalu, interpretky zaujaly také výjimečnou precizností, souhrou a dokonalou taneční technikou. Ne náhodou tančila Lim Set dva roky u Akrama Khana. Komplexitu díla podtrhuje zvuk, kostýmy i atmosféra světel.

 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Plzeň Akce v obci Plzeň

Podobné akce

18květen sobota 10:00

31květen pátek 20:00

Lord of the Dance v Plzni

, Štefánikovo náměstí 1 Ostatní

Ubytování v okolí akce O Crivo + Hello?

Vila VerunkaPlzeň (7.4 km)

Sportpenzion PohodaPlzeň (7.7 km)

Relaxklub TřemošnáPlzeň (8 km)