Skvosty s vůní benzínu

Skvosty s vůní benzínu

Adresa:

Plzeň, Presslova 14

Termín: 21.7.2017 23.7.2017
Vstupné:

80 – 450

21čvc - 23čvc celý den

Žánr: ostatní akce


Na jednom místě bude možné obdivovat dosud nejrozsáhlejší sbírku snoubící luxus a noblesu historických sporťáků, limuzín, ale i legendárních Velorexů či užitkových vozů.

V hlavních rolích se představí:

Bugatti T35: závodní automobil z roku 1924. Na tomto modelu vyrostly světové hvězdy jako Dreyfus, vítěz Grand Prix Monaka v roce 1929 William Grover-Williams a Louis Chiron. V Čechách ho proslavila Eliška Junková, která s ním obsadila páté místo v závodě TargaFlorio v roce 1928. Absolvovala rovněž slavný závod v Plzni Lochotín-Třemošná.

Hakar (rok 1950): jediný svého druhu na světě. Pochází z Hradce Králové, dnes ho vlastní Plzeňan František Čečil jako veterána pro radost, výstavy, přehlídky a hlavně veteránské závody. Dojel s ním pro 2. místo v mistrovství Evropy historických závodních automobilů 1995. V roce 2004 a 2006 František Čečil získal titul mistra Evropy v závodech do vrchu historických automobilů.

Mercedes 190 (rok 1956): sportovní automobil, jehož elegantní tvary oceňovali filmaři. Proháněli se v něm Grace Kelly i Frank Sinatra.

Velorex 350/16: známý pod přezdívkami hadrák, hadraplán, hadrolet, husí stehno, montgomerák, velouš, netopýr, pytel na mrzáky, splašené trubky, či prchající stan. Je to jediné homologované vozidlo s plátěnou karoserií na světě. Původně byl vyráběn jako malosériová výroba bratrů Stránských, po znárodnění ve velodružstvu Solnice jako vozítko pro invalidy.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Plzeň Akce v obci Plzeň

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Skvosty s vůní benzínu

Sportpenzion PohodaPlzeň (6.7 km)

Vila VerunkaPlzeň (7.2 km)

Relaxklub TřemošnáPlzeň (8.1 km)